Evenimentul Zilei > International > Avionul de vânătoare F-35 are 871 de defecțiuni. Raport oficial
Avionul de vânătoare F-35 are 871 de defecțiuni. Raport oficial

Avionul de vânătoare F-35 are 871 de defecțiuni. Raport oficial

Avionul de vânătoare F-35 are 871 de defecțiuni. Pentagonul a emis un raport extrem de dur cu privire la starea programului F-35, cel mai scump avion din lume.

Avionul de vânătoare F-35 are 871 de defecțiuni. Anterior, biroul de evaluare al Pentagonului a făcut un raport, deloc măgulitor, cu privire la portavionul USS Gerald Ford. Viitoarea- și cea mai scumpă – navă amiral a flotei americane.

Aceeași instituție a redactat recent un al doilea raport cu privire la avioanele pe care le va îmbarca USS Gerald Ford. Celebrele F-35.

Robert Behler, directorul testelor și evaluărilor de la Pentagon, subliniază defectele lui F-35. Avion de generație 5 construit de compania americană Lockheed Martin.

Al cărui program extrem de costisitor a fost subiectul a numeroase polemici.

Potrivit raportului, aceste aeronave multirol  „continuă să sufere de un număr mare de deficiențe, dintre care multe au fost deja identificate”, scrie Korii/Slate.

873 de probleme în 2019, 941 în 2018

După o serie de teste, biroul a numărat, de fapt, nu mai puțin de „871 defecțiuni software și hardware care ar putea compromite misiunile sau întreținerea aeronavei”.

Mai rău încă, acest număr impresionant de probleme este aproape același cu cel detectat anul trecut de același birou de evaluare: în 2019, au fost observate 873.

De precizat că, în 2018, biroul Pentagonului a identificat 941 de defecțiuni.

F-35 este deja utilizat pe scară largă de către armata SUA. El echipează US Air Force, USMarine Corps și US Navy.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE