Evenimentul Zilei > Actualitate > Extratereștrii la Vaslui? „Zboară când la deal, când la vale”
Extratereștrii la Vaslui? „Zboară când la deal, când la vale”

Extratereștrii la Vaslui? „Zboară când la deal, când la vale”

Mai mulți localnici din Gura Buștei și Brodoc, județul Vaslui, s-au plans autorităților că, de câteva zile, obiecte zburătoare ciudate le stricã liniștea pe timp de seară.

Oamenii se tem cã aparatele respective ar fi drone, pe care poliția le-ar folosi pentru supravegherea populației.

„De câteva nopți, dispozitivele astea zboarã când la deal, când la vale. Apar pe cer pe la ora 22:00 si nu sunt tinute mult timp. Sunt ridicate la o înãltime mare, cât un bloc cu 10 etaje, poate si mai mult. Un vecin care s-a întors de curând din strãinãtate mi-a spus cã sunt drone cu care politistii supravegheazã populatia. Zicea cã în mai multe orase din Italia se foloseste metoda asta”, a declarat unul dintre vasluienii care au vãzut obiectele zburãtoare.

Varianta lor a fost infirmatã însã de reprezentanții IPJ Vaslui, care afirmă că polițiștii nu au în dotare astfel de dispozitive.

Sãptãmâna trecutã, 15 suceveni care au domiciliul într-o comunã aflatã în carantinã au fost amendati de polițiști dupã ce au fost prinși la grãtar în toiul noptii. Petrecãretii se aflau într-o poienitã, în afara localitãtii, fiind descoperiti cu ajutorul unor drone dotate cu camere cu termoviziune.

Dispozitive asemãnãtoare se folosesc și în Cluj, dupã cum chiar Prefectura județului respectiv recunoaste.

„Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum si necesitatea unei monitorizãri cât mai stricte a respectãrii mãsurilor impuse de autoritãti pentru împiedicarea rãspândirii COVID-19, Institutia Prefectului – Judetul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Cluj, anuntã implementarea unui Plan de mãsuri pentru supravegherea prin fotografiere si videofilmare aerianã a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fãrã pilot (dronelor)”, anunțase instituția, la începutul acestei luni.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui afirmă cã ei nu au în dotare astfel de dispozitive.

„Inspectoratul de Politie Judetean Vaslui nu are în dotare astfel de drone si nici nu a fost fãcutã vreo solicitare pentru a avea sprijin aerian”, a precizat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit vremeanoua.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: