Evenimentul Zilei > Justitie > Când pot fi EXTRĂDAȚI Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu și INTERLOPUL Ghenosu. Informații de ULTIMĂ ORĂ
Când pot fi EXTRĂDAȚI Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu și INTERLOPUL Ghenosu. Informații de ULTIMĂ ORĂ

Când pot fi EXTRĂDAȚI Alexander Adamescu, Puiu Popoviciu și INTERLOPUL Ghenosu. Informații de ULTIMĂ ORĂ

Trei dintre cei mai căutați români ar putea fi extrădați din Anglia în lunile octombrie și noiembrie. Alexander Adamescu, fiul magnatului Dan Adamescu, decedat în timp ce ispășea o pedeapsă cu închisoare, alături de omul de afaceri Puiu Popoviciu au termene de judecată în luna octombrie. De asemenea, pentru interlopul „Ghenosu”, instanța din Londra ar putea decide trimiterea în Românie, în luna noiembrie.

Conform unor informații de ultimă oră furnizate de oficiali din Poliția Română, pe 15 octombrie, în Marea Britanie se judecă cererea de extrădare transmisă de autoritățile române pe numele omului de afaceri Puiu Popoviciu. De asemenea, pe 30 octombrie, va fi judecată și solicitarea de extrădare a lui Alexander Adamescu iar pe 12 noiembrie cea a lui Dlorin Ghinea, zis „Ghenosu”.

Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în data de 2 august 2017, la şapte ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul Ferma Băneasa. După ce a fost dat în urmărire internaţională, el a fost reţinut la Londra în 14 august, anul trecut, după ce s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză. Omul de afaceri a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere.

Fiul lui Dan Adamescu, Alexander, a fost arestat preventiv a doua oară, în cursul lunii martie, în Marea Britanie după ce o instanță londoneză a constatat că acesta ar fi folosit acte false în timpul judecării procesului de extrădare. Alexander Adamescu a mai fost arestat în vara anului 2016, fiind acuzat de dare de mită, dar a fost eliberat pe cauțiune.

Florin Nicolae Ghinea, zis „Ghenosu”, interlopul din Dâmbovița dat în urmărie internaţională în luna mai, atunci când a reuşit să fugă chiar înaintea unor desciinderi DIICOT la locuinţa sa, a fost prins pe 13 august. Acesta a fost găsit şi reţinut la periferia Londrei, în Hertfordshire.