Evenimentul ZileiEVZ SpecialExploziv! Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare din cauza unei melodii

Exploziv! Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare din cauza unei melodii

Exploziv! Dani Mocanu a fost condamnat la închisoare cu executare din cauza unei melodii
Mesajul unei melodii i-a adus manelistului Dani Mocanu o condamnare cu executare de șase luni. Decizia instanței nu este una definitivă.

Dani Mocanu, cântăreț de manele, a primit o condamnare de 6 luni de închisoare cu executare. Motivul este legat de o melodie cu un mesaj ce a fost considerat incitare la ură și discriminare. Cele lezate sunt femeile. Decizia a fost luată de magistrații de la Judecătoria Pitești și nu este definitivă.

Decizia nu este definitivă și a fost dată de Judecătoria Pitești

De asemenea, conform hotărârii luate de judecători, canalul YouTube trebuie să șteargă videoclipul melodiei respective, „Curwa”. Dani Mocanu a fost trimis în judecată la începutul anului trecut, în luna ianuarie.

„În data de 27.04.2019, inculpatul a încărcat pe platforma online YouTube un videoclip filmat şi montat anterior, prin intermediul căruia a instigat publicul larg la ură şi discriminare împotriva femeilor. La finalul lunii noiembrie 2019, videoclipul înregistra peste 18 milioane de vizualizări şi a generat venituri de aproximativ 34.000 USD, ce au constat în drepturi de publicitate aferente videoclipului”, se spunea în rechizitoriul procurorilor.

Ce s-a specificat în reclamație: „Crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor”

Melodia respectivă fusese reclamată în anul 2019 la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CND), din cauza versurilor care instigă la violență împotriva femeilor.

„Piesa reprezintă „discriminare pe criteriul sex şi instigare la violenţă şi are ca efect crearea unei atmosfere de intimidare, ostile, degradante, umilitoare şi ofensatoare la adresa femeilor, cu atât mai mult cu cât mesajele transmise prin versurile şi videoclipul melodiei „Curwa“ sunt din partea unui artist cunoscut publicului larg, care legitimează astfel şi încurajează atitudinile misogine“, au afirmat cei care au făcut reclamație. Melodia a avut peste 22 de milioane de vizualizări pe YouTube în doi ani.

Dani Mocanu a mai avut probleme anul trecut, după ce a filmat un videoclip în care apare un leu. Animalul părea înfometat și neîngrijit. Au curs reclamațiile, iar leul a fost confiscat în cele din urmă și a ajuns la Grădina Zoologică din Târgoviște, pentru a primi îngrijirile necesare.


Accesează: