Explozii în regiunea Belgorod și în nordul Peninsulei Crimeea, la Sevastopol. „Vă rugăm să vă păstrați calmul”

Explozii în regiunea Belgorod și în nordul Peninsulei Crimeea, la Sevastopol. „Vă rugăm să vă păstrați calmul” Sursă: arhiva EVZ

Locuitorii a două sate din sudul Rusiei, de lângă frontiera cu Ucraina, au fost evacuați după ce un depozit de muniții a explodat. Cu toate astea, autoritățile au precizat că nu au existat victime.

Locuitorii a două sate din sudul Rusiei, de lângă frontiera cu Ucraina, au fost evacuați joi după ce un depozit de muniții din apropiere a luat foc.

Viaceslav Gladkov, guvernatorul regiunii Belgorod, a specificat că serviciile de urgență investighează cauza incendiului produs în apropierea așezărilor Tomonovo și Soloti, la 15 km de Ucraina. Oficialul a mai declarat că nu există victime.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte patru explozii s-au produs joi într-o zonă din apropierea principalului aeroport militar rusesc Belbek, situat la nord de Sevastopol, în peninsula Crimeea. Apărarea antiaeriană rusă ar fi doborât o dronă în apropierea aeroportului Belbek din nord-vestul Sevastopolului, a declarat guvernatorul orașului, Mihail Razvojaiev.

sursa: Arhiva EVZ

„Nu există pagube și nimeni nu a fost rănit”, a anunțat el pe canalul său Telegram. „Vă rugăm să vă păstrați calmul și să vă informați din surse verificate”, a adăugat guvernatorul, transmite Reuters.

Explozii la un depozit de muniție din Crimeea

O explozie a avut loc și la un depozit de muniții din Crimeea. Șeful administrativ al Crimeii, Serghei Aksyonov, a confirmat incidentul și a anunțat că va ține populația la curent cu informații. „Am plecat în satul Mayskoye, districtul Djankoi. Circumstanțele incidentului sunt investigate. Vă voi informa pe măsură ce informațiile devin disponibile”, a spus Aksenov pe canalul său Telegram.

Autoritățile au mai precizat că mai multe case, un depozit de cereale și o conductă de gaze au fost avariate în și regiunea Dnepropetrovsk. Trei martori au văzut fum și din direcția unei baze aeriene militare rusești de la Novofedorivka, în vestul Crimeii.

Principala cauză a exploziilor de la aerodromul militar ar fi încălcarea cerințelor de siguranță la incendiu, a declarat o sursă din cadrul ministerului rus al apărării. Cinci persoane au fost rănite în urma exploziilor de la aerodromul militar, printre care și un copil, a declarat reporterilor șeful Ministerului Sănătății din Crimeea, Konstantin Skorupskyy. A fost raportat și un deces.