Evenimentul Zilei > International > EXPLOZIE la Ambasada SUA, după ce un dispozitiv a fost aruncat în CURTEA clădirii. Ce spun polițiștii
EXPLOZIE la Ambasada SUA, după ce un dispozitiv a fost aruncat în CURTEA clădirii. Ce spun polițiștii

EXPLOZIE la Ambasada SUA, după ce un dispozitiv a fost aruncat în CURTEA clădirii. Ce spun polițiștii

O explozie a avut loc la Ambasada SUA din capitala Ucrainei, după ce un dispozitiv a fost aruncat în curtea imobilului, într-un „act de terorism”.

O echipă a forțelor antiteroriste cercetează incidentul, după ce un atacator a aruncat un dispozitiv peste gardul Ambasadei americane, scrie The Mirror.

Dispozitivul a explodat, azi-noapte, imediat după miezrul nopții, în ceea ce poliția a numit „act de terorism”. Nimeni nu a fost rănit în explozie și nu s-au raportat pagube produse la ambasada situată în nord-vestul Kievului.

Polițiștii au trimis o echipă de răspuns rapid și experți în explozibili, la locul atacului, și caută autorul.

Niciun individ sau organizație nu a revendicat responsabilitatea pentru explozie, iar ancheta a fost preluată de Serviciul de Securitate al Ucraine (SBU), care este responsabil pentru investigarea crimelor, inclusiv a actelor teroriste.

Ambasada a fost deschisă vizitatorilor, în mod normal, în această dimineață.
Un purtător de cuvânt al ambasadei a declarat pentru Ukrainian News că activitățile nu au fost întrerupte, iar oficialii cooperează cu investigatorii. Ambasada lucrează „în mod normal”.

„Azi la ora 12.05, poliția din Kiev a primit un apel referitor la o explozie care a avut loc la Ambasada SUA din carierul Shevchenko din Kiev. S-a stabilit că un atacator necunoscut a aruncat un dispozitiv exploziv pe terenul misiunii diplomatice. Iar ancheta a început conform art. 258 (Legea privind Terorismul) din Codul Penal ucrainean”.

Este a doua oară în circa ultimele șase săptămâni, când polițiștii au fost chemați la o explozie în zonă. În 24 aprilie, noaptea, o bombă de fum a explodat pe stradă, lângă Ambasada Lituaniei, în sudul orașului.

Poliția a deschis o investigație în conformitate cu Codul Penal ucrainean, secțiunea huliganism.

Săptămâna aceasta, au avut loc noi ciocniri și mai multe decese, în estul Ucrainei, iar luptele continuă între armată și separatiștii susținuți de Rusia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: