Evenimentul Zilei > International > Expert ungar: Trump a bagatelizat mult timp pandemia din cauza intereselor economice
Expert ungar: Trump a bagatelizat mult timp pandemia din cauza intereselor economice

Expert ungar: Trump a bagatelizat mult timp pandemia din cauza intereselor economice

MTI (Ungaria). Trump a bagatelizat mult timp gravitatea pandemiei de coronavirus din cauza intereselor economice - a opinat Tamás Magyarics, expert ungar pe probleme SUA, sâmbătă, într-o emisiune informativă a canalului de televiziune de ştiri M1.

Expertul consideră că preşedintele american ar fi luat alte măsuri dacă alegerile din această ţară nu ar avea loc în acest an. Interesul lui Donald Trump, din cauza alegerilor, este să reducă şomajul cât mai repede şi să pornească economia, însă aceste lucruri nu pot fi făcute cu restricţii de circulaţie şi cu respectarea distanţei sociale între persoane – a precizat expertul.

Tamás Magyarics a adăugat că, din cauza pandemiei, 40 de milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, ceea ce este mai rău, prin proporţiile sale, decât marea criză economică mondială din 1929.

În privinţa tulburărilor din SUA, expertul ungar a precizat că mulţi consideră că dacă nu Donald Trump ar fi preşedinte, situaţia nu ar fi atât de gravă, deşi atrocităţi ale poliţiei au avut loc şi în timpul preşedinţiei lui Barack Obama.

Expertul consideră că este de înţeles faptul că de pe drapelul statului Mississippi se elimină un simbol confederat, însă este de neînţeles, de exemplu, că se demolează statuile unor personaje care au luptat împotriva sclaviei, sau că în California se redenumeşte Aeroportul John Wayne din cauza unei afirmaţii rasiste făcute de actor. Potrivit opiniei sale, motivul real al acestui lucru ar fi că, în ultimii 30-40 de ani, o serie de profesori de orientare progresiv-liberală au încercat în gimnazii şi în special în facultăţi să demitizeze istoria americană”. (Rador)

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: