Evenimentul Zilei > Social > Experimenul care te ÎNGROZEŞTE. Care sunt scumpirile REALE ale alimentelor din magazine
Experimenul care te ÎNGROZEŞTE. Care sunt scumpirile REALE ale alimentelor din magazine

Experimenul care te ÎNGROZEŞTE. Care sunt scumpirile REALE ale alimentelor din magazine

Postul de radio Europa FM a început în urmă cu doi ani un experiment într-un supermarket. De fapt salariaţii au cumpărat mai multe produse alimentare în luna noiembrie 2017. Au păstrat bonul apoi au cumpărat aceleaşi produse în anul 2018 şi apoi acum, în 2019. Deferenţele de preţ au fost enorme.

„Ne-am propus să mergem la cumpărături în același hypermarket și să luăm exact aceleași produse de pe un bon din februarie acelasi an, ce valorase 186, 96 de lei. La 9 luni diferenta, constatam o scumpire cu peste un sfert pentru aceleași cumpărături.

Am verificat din nou prețurile un an mai tarziu – în octombrie 2018: același bon valora 251,04 lei. In 12 luni preturile crescuseră cu 6%.

Iar acum, în februarie 2019, aceleasi cumpărături ne-au costat 276 de lei si 90 de bani: cu 10% mai mult decât toamna trecută și cu 50% mai scump decât acum 2 ani. Asta, în condițiile în care coșul nostru de cumpărături nici măcar nu ajunge unei familii o lună întreagă. Cel mult 2 săptămâni. Cel mai mult s-au scumpit alimentele: laptele, conservele de pate, cremă de branză sau mezelurile”, au spus autorii experimentului, potrivit europafm.ro

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: