Evenimentul Zilei > Actualitate > Existența “forțelor demonice”, recunoscută de justiția UE. Nu există altă explicație…
Existența “forțelor demonice”, recunoscută de justiția UE. Nu există altă explicație…

Existența “forțelor demonice”, recunoscută de justiția UE. Nu există altă explicație…

Chiar dacă Evul Mediu s-a încheiat cu sute de ani în urmă, iar oamenii au încetat să mai creadă în forțe supranaturale, există încă fenomene pe care știința nu e capabilă să le explice.

Un astfel de caz a ajuns cu puțină vreme în urmă în fața justiției irlandeze. Un bărbat, pe numele lui Shane Gibbons, era acuzat că și-ar fi agresat fosta parteneră de viață. Incidentul s-ar fi petrecut pe 17 august 2019 la domiciliul bărbatului din localitatea Ogonelloe.

Declarațiile lui Gibbons și martorii aduși de bărbat l-au făcut, însă,  pe judecător să-l achite. Mai mult, omul legii a scris negru pe alb în motivarea sentinței: „versiunea sa (a lui Gibbons n.r) despre evenimente oculte, exorcisme și posesie diabolică ar fi trebuit să fie explorată mai mult de către organele de stat”.

Judecătorul a menționat, de asemenea, că victima a rămas tăcută atunci când a fost interogată cu privire la rănile pe care le avea.

În timpul procesului, avocatul apărării, Daragh Hassett, a citit un text trimis de victimă lui Gibbons, în care aceasta scria: „Sunt atât de bucuroasă. Știam că am nevoie de exorcism”. Interogată în timpul procesului, femeia a negat că ar fi posedată de demoni. Când a fost rugată să comenteze mesajul, ea a spus instanței că ceea ce a avut loc acolo nu a fost un exorcism.

Luminile se aprindeau și se stingeau, tablourile și fotografiile zburau de pe pereți

La trei luni după ce a fost achitat de instanță, Shane Gibbons a găsit forța să le vorbească ziarițtilor de la Irish Mail despre cei trei ani de iad pe care i-a trăit alături de partenera sa cu zece ani mai tânără.

Potrivit lui Gibbons, femeia, acum în vărstă de 30 de ani, intra într-o stare asemănătoare cu transa și, după un timp, începea să vorbească în latină. Mai mult, în repetate rânduri în jurul ei aveau loc fenomene de tip poltergeist. Luminile se aprindeau și se stingeau, tablourile și fotografiile zburau de pe pereți iar trupul femeii se umplea de „vânătăi și semne zgârieturi cu aspect oribil”.

A făcut tot ce e omenește posibil să o ajute

Gibbons spune că a încercat cu disperare să o ajute pe tânăra femeie. S-a adresat mai întâi preotului paroh Donagh O’Meara.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: