SUA detonează bomba: China a ascuns informaţii despre Covid-19. Există probe!

SUA detonează bomba: China a ascuns informaţii despre Covid-19. Există probe!

Chinezii au ascuns informaţiile despre Covid-19, cunoscute înainte de izbucnirea pandemiei. Acest fapt nu a permis elaborarea mai devreme a vaccinurilor şi tratamentelor adecvate care ar fi salvat sute de mii de vieţi.

Covid-19. Investigaţia Congresului SUA a descoperit probe că Beijingul începuse să studieze coronavirusul de tip nou cu mai multe săptămâni înainte să spună lumii despre el. Despre aceasta relatează dailymail.co.uk.

Chinezii cunoşteau structura genetică a Covid-19

Oamenii de știință chinezi au cartografiat structura genetică a coronavirusului cauzator de pandemie cu aproape o lună înainte ca acesta să fie făcut public.

O comisie a Congresului american a obținut documente guvernamentale federale care arată că doctorul Lili Ren, un om de știință la Institutul de Biologie Patogenă din Beijing, a secvențiat noul virus pe 28 decembrie.

Ne puteți urmări și pe Google News

La acea vreme guvernul numea îl numea pneumonie virală „de cauză necunoscută”.

 

Covid-19

Sursa foto: EPA/ALEX PLAVEVSKI

Tăinuirea informaţiei a costat nenumărate vieţi

Virusul secvențial complet - care le-ar fi permis oamenilor de știință să înceapă să dezvolte medicamente și vaccinuri și le-ar fi oferit o mai bună înțelegere a modului în care se comportă virusul - nu a fost pus la dispoziția Organizației Mondiale a Sănătății până pe 11 ianuarie.

Dr. Ren a încărcat maparea genetică a virusului într-o bază de date administrată de National Institutes of Health. Dar prima publicație cunoscută a apărut pe 11 ianuarie.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au mai spus că secvența virusului a fost partajată cu echivalentul Chinei a CDC pe 5 ianuarie. Dar nu a fost făcută cunoscută la nivel global oamenilor de știință.

Dezvăluire recentă

Cea mai recentă dezvăluire din partea Comitetului pentru Energie și Comerț al Casei Albe, care are jurisdicție asupra problemelor legate de sănătate, se adaugă la o listă lungă de indicii că guvernul chinez a ascuns informații valoroase despre virus, originile sale. Dar şi cât de larg s-a răspândit.

Jesse Bloom, virolog la Fred Hutchinson Cancer Center din Seattle, a declarat pentru Wall Street Journal: „Acest lucru ne arată cât de precauți trebuie să fim cu privire la acuratețea informațiilor pe care guvernul chinez le-a lansat. Este important să ținem cont de cât de puține știm” .

McMorris Rodgers, un membru de rang înalt al Comitetului pentru energie și comerț condus de republicani, a spus că China a reținut în mod intenționat informațiile cruciale. De atunci, peste un milion de oameni au murit și chiar mai mulți s-au îmbolnăvit grav.

Covid-19

Sursa foto: EPA/YONHAP

Covid-19. „Nu putem avea încredere în chinezi”

Republicanul a spus că faptul că oamenii de știință chinezi au secvențiat virusul cu mult înainte ca acesta să fie făcut public arată că SUA „nu pot avea încredere în niciunul dintre așa-numitele „fapte” sau date furnizate de China și pune sub semnul întrebării legitimitatea oricăror teorii științifice bazate pe pe astfel de informații.'

Mai mult, Dr Ren este documentat în înregistrările contractuale ca participant la un proiect finanțat de SUA.

Acest proiect avea scopul să investigheze transmiterea coronavirusului de la animale la oameni.

Probele implicarii

După ce a încărcat secvența în baza de date NIH, dr. Ren a scos-o pe 16 ianuarie. Tocmai când agenția americană a cerut-o pentru mai multe întrebări despre descoperirea ei.

Pe 12 ianuarie, NIH a primit și a publicat o secvență SARS-CoV-2 din altă sursă. Cercetarea, care a implicat colectarea de mostre de lilieci în China, a fost supravegheată de organizația nonprofit EcoHealth Alliance.

Aceasta care a atras atenția globală pentru rolul său în finanțarea cercetării la WIV înainte de apariția Covid.

EcoHealth Alliance a oferit WIV 3,3 milioane USD pentru experimente.