Evenimentul Zilei > Social > Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2. Guvernul britanic ne bagă în sperieți!
Există  4.000 de mutații SARS-Cov-2. Guvernul britanic ne bagă în sperieți!

Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2. Guvernul britanic ne bagă în sperieți!

Subsecretarul de stat însărcinat de guvernul britanic să se ocupe de vaccinare face un anunț teribil. Marea Britanie a reușit să identifice mii de mutații ale virusului SARS-Cov-2

Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2 în întreaga lume, afirmă Nadhim Zahawi. Mai mult, oficialul britanic spune că țara sa a alcătuit o colecție a tuturor acestor mutații. În acest fel, guvernul vea  să se asigure că vaccinurile vor putea fi îmbunătățite dacă va fi necesar.

Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2

Anunțul nu are darul să ne liniștească. Oamenii de știință se tem că virusul SARS-CoV-2 – care evoluează constant – ar putea da națtere unor variante împotriva cărora vaccinurile ar fi ineficiente,  Cele mai îngrijorătoare mutații din acest punct de vedere  sunt B.1.1.7, descoperit în Anglia; B.1.351, care a apărut în Africa de Sud; și P.1, din Brazilia.


Prețurile mondiale la alimente au explodat! Ne pândește foametea?


Variantele sud-africane și braziliene au ambele o mutație numită E484K, care schimbă proteina spike de pe virus într-un mod care face ca vaccinurile să fie mai puțin eficiente. Oficialii britanici susțin, însă,  că și în fața acestor mutații vaccinurile au o oarecare eficiență.

În încercarea de combate amenințarea acestor variante de SARS-Cov-2, producătorii lucrează deja la actualizarea vaccinurilor pentru ca acestea să poată oferi cea mai bună formă de protecție.

Există 4.000 de mutații SARS-Cov-2? Unii experți contestă această cifră

Ma mulți experți de top  resping, însă, estimarea oficialului britanic. Savanții susțin că Zahawi face o confuzie  între „variantele de SARS-Cov-2” și mutațiile individuale. Nu orice astfel mutație poate fi considerată o variant, spun ei.


Biden caută aliați contra Chinei. Din păcate, a greșit adresa


În fața amennțării mutațiilor, experții din echipa Oxford – AstraZeneca, producătorii unuia dintre cele mai avansate vaccinuri din lume, au confirmat că lucreazî la o nouă versiune a vaccinului,  adaptată pentru mutațiile virusului. Ei promit că vor fi gata să ăună pe piață vaccinurile îmbunătățite  până la sfârșitul acestui an, notează Daily Mail.  

Conform lui Zahawi și ceilalți mari producători fac eforturi în acest sens.  „Toți producătorii – Pfizer / BioNTech, Moderna, Oxford – AstraZeneca și alții – analizează modul în care își pot îmbunătăți vaccinul pentru a ne asigura că suntem pregătiți pentru orice variantă.

Motorul economiei germane s-a gripat! Probleme mari pentru Merkel