Evenimentul Zilei > Actualitate > Exercițiu antiterorist organizat de SRI în Marea Neagră
Exercițiu antiterorist organizat de SRI  în Marea Neagră

Exercițiu antiterorist organizat de SRI în Marea Neagră

Structurile Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, coordonate de SRI, au participat zilele trecute, în Marea Neagră, la exercițiul antiterorist "Gebelizis17". Aplicația a avut loc pe o platformă petrolieră.

SRI informează, astfel, că a finalul lunii martie, platforma petrolieră nr. 7, aflată în largul Mării Negre, a reprezentat punctul focal al exercițiului antiterorist "Gebelizis17", pus în aplicare de o parte a structurilor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului.

“Conform scenariului, platforma petrolieră este atacată și capturată de elemente teroriste care formulează revendicări cu substrat politic, amenințând autoritățile cu uciderea echipajului de pe platformă și distrugerea instalației.
Sub conducerea tehnică a SRI, în calitate de autoritate națională în prevenirea și combaterea terorismului, au participat la exercițiu forțe ale Ministerul Apararii Nationale, Romania, Ministerul Afacerilor Interne, Romania, Serviciul de Protecţie şi Pază, cu efective complexe aeriene și navale care au acordat sprijin asaltului principal lansat de Brigada Antiteroristă.

Scopul acestei activități comune cu grad ridicat de realism a fost de a testa modalitățile practice de cooperare inter-instituțională într-o situație de potențial risc terorist în care reacția combinată a tuturor forțelor este vitală. În egală măsură, misiunea a avut menirea de a angrena inclusiv operatorul privat, proprietar al platformei marine, în activități care presupun coordonarea în timp real cu autoritățile statului, în cazul unei situații de criză teroristă”. (Foto SRI)

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: