Evenimentul Zilei > Actualitate > Execuție ca în filme. Doi liceeni acuzați de fapte abominabile
Execuție ca în filme. Doi liceeni acuzați de fapte abominabile

Execuție ca în filme. Doi liceeni acuzați de fapte abominabile

În noaptea de vineri spre sâmbătă, doi tineri au omorât un consătean din localitatea ieșeană Belcești, în timp ce au intrat cu forța în locuința sa. Polițiștii au reușit să îi identifice rapid pe tinerii bănuiți de comiterea acestei fapte îngrozitoare.

Oamenii legii au identificat doi tineri, unul de 15 ani, iar un altul de 18 ani, suspectați de crimă. Tânărul în vârstă de 18 ani a fost arestat preventiv, în timp ce minorul a fost dus la „Socola”. Cei doi sunt cercetați pentru că ar fi spart casa unui pensionar, incident în urma căruia acesta a fost găsit decedat.

„Instanța admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași în ce-l privește pe inculpatul Dracea Florin (18 ani). Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul săvârșirii de către acesta a infracțiunii de omor, pe o durată de 30 de zile. Dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului”, au precizat magistrații ieșeni.

Minorul în vârstă de 15 ani, suspectat că a fost co-autor la teribila faptă, a fost transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași. Potrivit procedurilor, în astfel de cazuri, este obligatorie efectuarea unei expertize psihiatrice în ceea ce îi privește pe suspecții minori. Urmează ca medicii să stabilească dacă minorul a avut sau nu discernământ în momentul groaznicului incident.

„Se reține faptul că cei doi tineri au intrat în casa unui bărbat în vârstă de peste 60 de ani. Scopul a fost acela de a sustrage orice sume de bani sau bunuri pe care le-ar fi găsit în imobil. Numai că, la un moment dat, partea vătămată s-a trezit, iar cei doi ar fi lovit-o, provocându-i leziuni incompatibile cu viața”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Practic, cei doi adolescenți au intrat în miez de noapte în casa consăteanului, cu scopul de a-l jefui. Pensionarul a fost trezit de zgomotele produse și, când i-a confruntat pe cei doi, a fost luat la pumni și picioare.
În urma agresiunii, pensionarul a fost lăsat într-o baltă de sânge, cadavrul acestuia fiind descoperit de un cunoscut, care a și anunțat autoritățile printr-un apel la numărul unic pentru situații de urgență 112.

La fața locului s-au deplasat atât un echipaj medical, cât și unul de Poliție. Cadrele medicale nu au mai putut face altceva pentru victimă, decât să constate decesul acesteia, informează bzi.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: