După cazul agentului care l-a împușcat pe Alexandru Gâzdac, cunoscut cu afecțiuni psihice, fapt consumat în complexul hotelier Monte Carlo, din sectorul 1 al Capitalei, în dimineața zilei de 22 aprilie, așa cum a dezvăluit evz.ro, am solicitat opiniile unor polițiști care se confruntă, zi de zi, cu fenomenul infracțional.

Din păcate, susține un polițist bine pregătit, „în Poliție avem și sinecuri, oameni slabi, nepregătiți profesional și fără respect pentru meseria de polițist, oameni care avansează în carieră prin cu totul alte moduri decât cele reale”.

„Spun asta pentru ca avem o lege a uzului de armă învechită și, din păcate, chiar dacă în ultima perioadă de timp șefii din Poliția Română își felicită subordonații când folosesc armamentul din dotare, situația se vede cu totul altfel din perspectiva magistraților”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, Viorel Șeicaru, vicepreședinte al Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP).

„Este știut faptul că un polițist slab pregătit este fricos și nu știe să acționeze în situații limită”, a precizat Viorel Șeicaru….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE