Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > EXCLUSIV. Sorin Grindeanu l-a denunțat pe Liviu Dragnea? Un mister din comunicatul DNA
EXCLUSIV. Sorin Grindeanu l-a denunțat pe Liviu Dragnea? Un mister din comunicatul DNA

EXCLUSIV. Sorin Grindeanu l-a denunțat pe Liviu Dragnea? Un mister din comunicatul DNA

Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea au participat umăr la umăr la întâlnirea din 2017 cu Donald Trump. Doar Liviu Dragnea s-a ales cu dosar penal.

Liviu Dragnea are un nou dosar penal la activ. Cel în care este acuzat că a participat la o întâlnire cu fostul președinte SUA Donald Trump traficând influența pe care o avea asupra prmului-ministru și a ministrului de Externe din 2017. Dar ca să înțelegem mai bine să citim împreună fragmentul din comunicatul DNA.

Comunicatul DNA:

„În perioada ianuarie 2017 – mai 2017, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi primit de la unul dintre oamenii de afaceri, foloase necuvenite pentru sine și pentru partid, constând în:
– asigurarea accesului la evenimentele din cadrul Ceremoniei de învestire a președintelui SUA, din perioada 17 – 21 ianuarie 2017, desfășurate la Washington D.C (S.U.A), în baza unui pachet de beneficii în valoare de 250.000 dolari, acces obținut prin intermediul unui om politic și de afaceri american, vicepreședinte al Comitetului Prezidențial de Inaugurare,
– asigurarea, cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri, a unor servicii de lobby și consultanță politică în valoare de 30.000 USD, în favoarea partidului din care făcea parte. Banii respectivi ar fi fost plătiți, în luna mai 2017, de o societate offshore cu sediul în insulele Virgine Britanice și conturi bancare în Cipru, (controlată de omul de afaceri român cu ajutorul celorlalți doi oameni de afaceri).
De asemenea, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu a mai acceptat de la același om de afaceri promisiunea unor foloase nepatrimoniale necuvenite constând în participarea, în perioada mai – iunie 2017, la două întâlniri (în final neconcretizate) cu înalți oficiali din SUA.
În acest context, inculpatul Dragnea Nicolae-Liviu ar fi traficat, în favoarea omului de afaceri român, influența reală pe care o avea față de prim-ministrul și alți membri ai Guvernului României, promițându-i că îi va determina pe aceștia să îi asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care respectivul le avea în România„.

La momentul invocat de DNA, prim-ministru era Sorin Grindeanu. Care a și participat la ceremonia de la Washington, după cum ne putem reaminti cu ajutorul postării de pe Facebook a lui Liviu Dragnea:

19 ianuarie 2017 

I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!”

A fost un dialog cald și deschis.

În condițiile în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată pentru participarea la această întâlnire, alături de Gheorghe Dimitrescu și alți trei oameni de afaceri, apare întrebarea firească unde este Sorin Grindeanu. Doar a participat la întâlnirea cu Donald Trump, apoi a dat curs cererilor lui Liviu Dragnea să asigure interesele de afaceri, în special din domeniul militar și al intelligence, pe care le avea unul din inculpați în România.

Deci, Sorin Grindeanu în lista celor inculpați nu există, dar este invocat ca fiind cel prin intermediul celui care Liviu Dragnea a săvârșit presupusul trafic de influență.

Concluzia firească este că Sorin Grindeanu este unul din martorii-cheie ai DNA, pe a cărui mărturie se sprijină rechizitoriul DNA.

Aceeași întrebare se poate pune și ăn cazul lui Teodor Meleșcanu, ministru de Externe la acel moment. A scris și el o declarație care l-a înfundat pe Liviu Dragnea?