Evenimentul ZileiActualitateEXCLUSIV EvZ. Dragnea se gândește să revină în politică. Asul din mâneca fostului lider PSD

EXCLUSIV EvZ. Dragnea se gândește să revină în politică. Asul din mâneca fostului lider PSD

EXCLUSIV EvZ. Dragnea se gândește să revină în politică. Asul din mâneca fostului lider PSD
Codrin Ștefănescu, membru vechi al PSD și care i-a rămas fidel lui Liviu Dragnea a acordat un scurt interviu pentru Evenimentul Zilei în care a comentat situația fostului șef al PSD care este închis la Rahova pentru instigare la abuz în serviciu. Deasemenea, Ștefănescu a făcut o analiză și asupra PSD.

În interviul acordat pentru Evenimentul Zilei, Codrin Ștefănescu susține că Liviu Dragnea va fi eliberat în acest an. Regretul fostului lider PSD este acela că Dragnea nu a ieșit mai devreme din închisoare.

Codrin Ștefănescu a dezvăluit că fostul său șef se gândește să revină în politică, dar o decizie în acest sens o va lua după operație pe care trebuie să o facă la spate. Conform declarațiilor oferite de Ștefănescu, Liviu Dragnea mizează pe grupul mare de alegători care îl susțin.

Cum a pierdut Liviu Dragnea șansa să fie eliberat în 2020

Ada Meseșan: Liviu Dragnea a primit o condamnare de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în anul 2019. A contestat de mai multe ori sentința, fără succes. Când cred Liviu Dragnea și avocații săi că acesta va ieși din închisoare?

Codrin Ștefănescu: Noi credem că Liviu Dragnea va ieși din închisoare în acest an. El a respectat toate procedurile care implică o eliberare condiționată adică nu a avut abateri de la regulile penitenciarului și a și muncit la atelierul auto de la închisoarea Rahova. 

Dragnea ar fi putut  să iasă și în anul 2020, în octombrie sau noiembrie, dar sistemul s-a speriat că ar fi putut avea un rol în campania electorală de anul trecut. 

Codrin Stefănescu și Liviu Dragnea
Codrin Ștefănescu mizează pe o reîntoarce a lui Liviu Dragnea în politică

Respectiv că ar fi putut influența electoratul PSD dar și baza partidului care în prezent este condus de alții. Acum alegerile s-au terminat, a ieșit cine trebuia să iasă așa că Dragnea ar putea fi eliberat condiționat. Avocații lui știu mai bine.

Liviu a pierdut momentul ieșirii din închisoare în anul 2020 pentru că a fost sancționat în urma interviului acordat și difuzat de Realitatea TV în luna iulie 2020. Atunci, ca sancțiune, i-a fost suspendat dreptul la muncă în atelierul auto al închisorii și a pierdut șase luni din calculul care l-ar fi dus la eliberarea condiționată în toamna anului 2020.

Codrin Ștefănescu: Liviu Dragnea nu este tratat în penitenciar

Ada Meseșan: Va reveni Liviu Dragnea în politică după ce va fi eliberat condiționat? Există modelul Adrian Năstase, alt președinte al PSD condamnat la închisoare. Acesta, după eliberare, a fost invitat de partid să se implice în viața partidului printr-o formulă non-instituțională ci ca un fel de mentor politic și ideologic.

Codrin Ștefănescu: În primul rând pe Liviu Dragnea îl interesează problemele de sănătate. Are probleme serioase la spate confirmate de mulți doctori, probleme care nu îi sunt însă tratate în închisoare deși el le reclamă de mult timp.

Cred că atunci când va ajunge acasă se va opera la spate. Apoi se va gândi dacă se va reimplica în activitatea politică. Influența lui Liviu Dragnea în electoratul PSD este foarte mare în continuare. 

Nu am vorbit explicit cu el despre o revenire. Dar știu că sunt foarte mulți primari și activiști ai PSD care îl respectă și care îl așteaptă să revină.

Urmează partea a II-a a interviului cu fostul lider PSD, Codrin Ștefănescu. Ce decizie a luat Ciolacu în privința lui Dragnea


Accesează: