Evenimentul ZileiActualitateEXCLUSIV EvZ. Dragnea, persoana non grata în PSD. Ce decizie au luat Dâncu și Ciolacu

EXCLUSIV EvZ. Dragnea, persoana non grata în PSD. Ce decizie au luat Dâncu și Ciolacu

EXCLUSIV EvZ. Dragnea, persoana non grata în PSD. Ce decizie au luat Dâncu și Ciolacu
Codrin Ștefănescu, membru vechi al PSD și unul dintre puținii colaboratori care au decis să îi rămână alături lui Liviu Dragnea a acordat un scurt interviu pentru Evenimentul Zilei. Codrin Ștefănescu a oferit detalii despre situația actuală din PSD și raportul pe care Dragnea îl are cu Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu, liderii partidului social-democrat.

Codrin Ștefănescu afirmă că în PSD-ul lui Vasile Dîncu și Marcel Ciolacu subiectul Liviu Dragnea este închis. Este interzis.

Codrin Ștefănescu a dezvăluit în exclusivitate pentru Evenimentul Zilei, cu ce tratament a scăpat fostul său șef de COVID-19.

În prima parte a interviului, puteți citi care e asul din mâneca lui Liviu Dragnea pentru o reîntoarcere în politică după eliberare.

EvZ: Ați spus că Liviu Dragnea s-a îmbolnăvit de covid. Care este acum starea lui de sănătate?

Codrin Ștefănescu: Acum Liviu este bine. A scăpat de covid, de care s-a îmbolnăvit în penitenciar. Știți cu ce a fost tratat de covid? Doar cu vitaminele C și D.  A fost un moment, când i s-a redat dreptul de a munci, și atunci el a fost dus să lucreze la închisoarea Jilava. A stat la Jilava trei săptămâni dar acolo s-a îmbolnăvit de covid.

Într-un final s-a decis aducerea lui la spitalul penitenciarului Rahova.

La ora asta Liviu Dragnea se află de cinci zile în spitalul închisorii Rahova. În spital l-au tratat de covid dar nu i-au făcut încă nici un RMN la spate. Nu mai are covid dar nici nu i se face nici RMN pentru probleme serioase pe care le are la spate și pe care le reclamă de atata timp.

Care e situația din PSD? Liderii partidului, îngenuncheați de Sistem?

EvZ: Sunteți membru al PSD. Care este atitudinea liderilor partidului față de Liviu Dragnea? L-au susținut sau l-au ignorat?

Codrin Ștefănescu: În PSD-ul condus de Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu subiectul Dragnea este interzis. Toți cei care am fost sau suntem apropiați de Liviu Dragnea am fost înlăturați, scoși din primele linii ale partidului.

 

Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu
Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu nu mai sunt prieteni la cataramă

De pe listele electorale făcute de Marcel Ciolacu pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020 au fost înlăturați 130 de membri ai PSD care îl apreciau pe Dragnea. Acum, cine vorbește despre Dragnea în PSD devine persona non grata. Deși Ciolacu a dormit în casa lui Liviu, a mâncat la masa lui Liviu, a pescuit cu Liviu.

Vasile Dîncu a fost prietenul lui Liviu. Dragnea l-a pus vice-premier în Guvernul Cioloș. Pe Sorin Grindeanu, Dragnea l-a făcut premier. Pe Mihai Tudose, Dragnea l-a făcut premier. Și acum toți tremură de frica sistemului.

PSD este condus acum de oameni lași, lipsiți de caracter. Ei tremură de frică să nu își piardă funcțiile obținute la Congresul de anul trecut. Le este frică de sistemul care îi controlează. De aceea sunt ei lași, se comportă ca niște moluște.

Sistemul este acea formă de organizare paralelă a statului care controlează instituții dar și pe cei din conducerea PSD. Când liderii de azi ai PSD primesc ordine de la sistem încep să tremure și le execută.

 


Accesează: