Evenimentul Zilei > Politica > Ciolacu îl contrazice pe Dragnea. Ce spune șeful PSD despre DNA, SRI și Maior
Ciolacu îl contrazice pe Dragnea. Ce spune șeful PSD despre DNA, SRI și Maior

Ciolacu îl contrazice pe Dragnea. Ce spune șeful PSD despre DNA, SRI și Maior

Întrebat despre relația sa cu directorul SRI, Eduard Hellvig, președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că are o reație insituțională.

„Am o relație instituțională, în cazul în care sunt îndreptățit de a avea acces la anumite informații le solicit sau îmi sunt furnizate. Nu avem relații de prietenie sau alt fel de relații”, a declarat Ciolacu.

Întrebat de realizatorul Antena 3 Radu Tudor dacă SRI s-a schimbat de când Eduard Hellvig este șeful SRI, Marcel Ciolacu a răspuns: „Multe s-au schimbat în România. Chiar dacă ponegrim PSD-ul pentru ceea ce a făcut în ultimii trei ani şi jumătate, eu văd modificări majore atât în actul de justiție, și în presiune, și din conducerea serviciilor, şi de implicare…”

Marcel Ciolacu a mai adăugat că, privind arhitectura instituțională prezentă în acest moment în SRI și DNA, nu vede o implicare politică a acestora.

Președintele Camerei Deputaților a vorbit și despre posibilitatea ca George Maior, actualul ambasador al României în SUA, să facă parte din proiectul sângii unite.

„Îmi pare foarte rău, nu pot să propun pe cineva de a fi premier, nu îl cunosc pe domnul George Maior, mi-aş fi dorit, poate o să-l cunosc în viitor. Nu este o prioritate pentru PSD domnul George Maior. Nu vreau să vorbesc de capacitățile dânsului de a manageria, de a fi premier… Nu-l cunosc. Totuşi, nu putem veni cu o propunere, încă sunt președintele interimar al partidului, să vin cu o propunere cu o persoana pe care nu o cunosc”, a conchis președintele interimar PSD.