Evenimentul ZileiActualitateEXCLUSIV Sfârșitul pandemiei? Reputat medic: Nici dacă s-ar vaccina toată planeta VIDEO

EXCLUSIV Sfârșitul pandemiei? Reputat medic: Nici dacă s-ar vaccina toată planeta VIDEO

VIDEO
Medicul Virgil Păunescu este unul dintre extrem de puținii specialiști români în imunologie. Invitatul medicului Lucian Duță în podcastul „Fără anestezie", realizat în studioul EVZ, a explicat care e cel mai realist termen la care putem spera că vom scăpa de pandemia de coronavirus.

În România sunt mai puțin de 10 oameni care știu suficientă imunologie, iar Virgil Păunescu se numără printre aceștia. Deși admite că și-a vaccinat anti-Covid toți membrii vulnerabili ai familiei, medicul din Timișoara i-a mărturisit moderatorului Lucian Duță că este sceptic cu privire la limitele vaccinului Covid 19.

Închiderea pandemiei e doar o speculație”

Acest vaccin nu poate pune capăt pandemiei nici dacă s-ar vaccina toată planeta, pentru că cei care sunt infectați continuă să favorizeze replicarea virusului, iar el e extrem de instabil, se poate muta foarte ușor, așa că ne putem trezi peste 34 luni cu o variantă care să ne întoarcă la Delta. Nu știm ce se va întîmpla, închiderea pandemiei e doar o speculație”.

Anunțul momentului pentru o categorie de femei! Ce li se întâmplă după vaccinare anti-Covid-19. Studiu-bombă
Foto : EPA/Jessica Pasqualon

Specialistul timișorean a confirmat teza anunțată în premieră de laureatul premiului Nobel pentru medicină Luc Montagnier, anume că accelerarea vaccinării are ca efect advers apariția unor noi tulpini ale virusului. Presiunea pusă de vaccinare poate duce la noi mutații. Copiii nevaccinați par acum o țintă care inițial nu era. Pentru că populația adultă a fost vaccinată, virusul începe să se refugieze la categorii de vârstă care inițial nu făceau obiectul infecției.

Ne vom vaccina din 3 în 3 luni?

Imunitatea celulară, care pare mai eficientă, este suprimată de aceste vaccinuri, de aceea populația devine dependentă de ele, a mai semnalat prof. dr. Virgil Păunescu. Singura scăpare este să te vaccinezi din 3 în 3 luni, pentru că imunitatea cu celule T, care te-ar putea apăra o perioadă mult mai lungă, este inhibată de acest tip de vaccinare. În societatea românească, noi, cei de la Institutul Oncogen și colegii de la Cantacuzino suntem singurii din țară specializați pe problema aceasta, care este o problemă fundamental imunologică. După care este o problemă de epidemiologie, dar, înainte de toate, este una imunologică„, a subliniat medicul.

Nu poți să manipulezi în masă cu o minciună, trebuie un amestec de minciună și adevăr

De asemenea, dr. Păunescu a criticat inflația de specialiști care își dau cu părerea la televizor fără nici o competență, lucru valabil inclusiv pentru medici. De doi ani de zile văd la televizor oameni care nu au elemente de bază nici cât un student despre imunologie, dar își dau cu părerea și cântă o poezie, care are niște justificări. Niciodată nu poți să manipulezi în masă cu o minciună pur și simplu, trebuie să fie acolo un amestec de minciună și adevăr, ca să poată fi înghițită.

Iar chestia asta că sunt doctori este zero bani. Medicina s-a ultraspecializat și eu nu pot să-mi dau cu părerea despre chirurgie sau despre oncologie. Vă spun sincer că nici medicii infecționiști nu au habar de imunologie”, a mai avertizat prof. dr. Virgil Păunescu.

Ediția integrală a interviului poate fi vizionată aici:

p>


Accesează: