Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Capcana ascunsă în stimularea anticorpilor prin vaccinare! Renumit imunolog: Aceste categorii vor fi dezechilibrate VIDEO
VIDEO

Exclusiv. Capcana ascunsă în stimularea anticorpilor prin vaccinare! Renumit imunolog: Aceste categorii vor fi dezechilibrate VIDEO

O părere larg răspândită este aceea că cu cât numărul de anticorpi este mai mare, cu atât te simt mai protejat în fața infecției cu SARS-COV-2. Virgil Păunescu este unul dintre extrem de puținii specialiști în imunologie, un domeniu care s-a dovedit vital în pandemie. Invitatul medicului Lucian Duță în podcastul „Fără anestezie" realizat în studioul EVZ, expertul a clarificat de ce stimularea producției de anticorpi prin intermediul vaccinurilor Covid ridică unele probleme.

În România sunt mai puțin de 10 oameni care știu suficientă imunologie, iar Virgil Păunescu se numără printre aceștia. .Deși admite că și-a vaccinat anti-Covid toți membrii vulnerabili ai familiei, medicul din Timișoara i-a mărturisit moderatorului Lucian Duță că are serioase rezerve față de efectele puternice asupra sistemului imun ale vaccinurilor autorizate pe piață.

Toate aceste vaccinuri îi dezechilibrează pe cei care au probleme cu anticorpii”

În opinia specialistului, există și o reacție inversă în cazul suprasolicitării sistemului imunitar al organismului uman. „Toate aceste vaccinuri stimulează mult prea puternic sistemul imun. Tehnologia ARN Mesager vine cu o stimulare puternică pe producția de anticorpi. Dar dacă stimulezi puternic o componentă a răspunsului imun vei influența, se va pierde un echilibru. Acest dezechilibru se va manifesta printr-o agrave a unor boli autoimune. Medicii și populația nu raportează, cred eu, nici 1% din efectele secundare.

Imunitatea celulară este inhibată

Nu am stat de vorbă cu vreun medic între patru ochi care să nu îmi spună că a avut probleme. Erau probleme din zona asta, de stimulare foarte puternică a imunității cu limfocite B, dezechilibrează pe cei care au probleme cu anticorpii. Inhibă, suprimă imunitatea celulară, care e foarte importantă. O dată cu vaccinarea populația devine dependentă de aceste vaccinuri”, a explicat medicul Virgil Păunescu.

Virgil Paunescu
Virgil Păunescu

Invitatul din studioul EVZ a mai subliniat că medicina contemporană a devenit ultraspecializată, iar titulatura de medic nu mai e o garanție că poți înțelege domeniul complex al imunologiei.

Ediția completă a emisiunii poate fi urmărită aici:

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: