Evenimentul Zilei > Sport > Exclusiv. Ruptură la FCSB. Florin Tănase, ceartă la cuțite cu Becali
Exclusiv. Ruptură la FCSB. Florin Tănase, ceartă la cuțite cu Becali

Exclusiv. Ruptură la FCSB. Florin Tănase, ceartă la cuțite cu Becali

Florin Tănase, capitanul FCSB-ului, și-a anunțat, în fața apropiaților, plecarea de la echipă în această vară. Mijlocașul a obținut de la Gigi Becali o hârtie conform căreia poate să se transfere dacă cineva oferă 3,5 milioane de euro. Transferul se face, însă, cu o ruptură între jucător și familia Becali.

Florin Tănase, adus în urmă cu 5 ani de la Viitorul contra sumei de 1,5 milioane de euro, pare să fi ajuns la capăt de drum cu FCSB. Mijlocașul echipei roș-albastre și-a anunțat colegii și apropiații că în această vară se încheie aventura sa la formația finanțată de Gigi Becali. În urma unei discuții avute cu omul de afaceri din Pipera, mijlocașul de 26 de ani a aflat și suma pe care Gigi o dorește: 3,5 milioane de euro.

Gigi Becali vrea să ia 3,5 milioane de euro pentru Florin Tănase, dar Giovani nu o să se aleagă cu nimic
Gigi Becali vrea să ia 3,5 milioane de euro pentru Florin Tănase, dar Giovani nu o să se aleagă cu nimic

Gigi Becali a confirmat că îl lasă pe Florin Tănase să plece

Conform informațiilor obținute de Evenimentul Zilei din interiorul echipei roș-albastre, Florin Tănase a primit, în urmă cu doar câteva zile, promisiunea lui Becali că în această vară, după încheierea campionatului, se poate transfera la orice formație care îi achită clauza de 3,5 milioane de eură. Căpitanul FCSB mai are contract cu actuala sa echipă până în iarna lui 2022.

Gigi Becali a admis, și public, că urmează să îl lase să plece, însă a oferit presei o sumă mult mai mare decât cea stabilită împreună cu Florin Tănase.

„O să iau sigur un atacant la vară, cum v-am spus, pentru că vreau să-l fac pe Tănase inter în campania europeană. Ulterior, probabil că va pleca. Cred că dă oricine pe el acum 5 milioane de euro. Iar eu zic că mai dă 5 goluri până la final, 2 cu Sepsi, 2 cu Craiova, 1 cu CFR”, a declarat Gigi Becali publicației Gazeta Sporturilor.

Despărțire cu scandal. Ruptură între Florin Tănase și Giovani Becali

Florin Tănase nu l-a reprezentat, însă, pe Ioan Becali – alias Giovani Becali – să îl reprezinte în viitoarele tratative. Între fotbalistul de 26 de ani și firma deținută de frații Becali s-a creat o ruptură care, susțin sursele Evenimentul Zilei, va avea efecte devastatoare asupra viitorului firmei. Tănase a cerut ca înțelegerea cu firma de impresariat – înțelegere care expira oricum la iarnă – să fie întreruptă în acest moment.

Motivul rupturii dintre cei doi ține, susțin colegii jucătorului, de faptul că impresarul Giovani Becali a cerut de la  Trabzonspor, echipa care l-a dorit în mai multe rânduri pe Tănase, un comision de 1 milion de euro!

„A fost un interes real din partea turcilor, care au înaintat atât o sumă bună pentru club, cât și pentru fotbalist. Numai că totul a căzut în care firma lui Giovani Becali a cerut 1 milion de euro comision de la turci pentru perfectarea mutării. Drept urmare, jucătorul a cerut rezilierea contractului. Mai ales că se aștepta ca firma de impresariat să îl susțină pe Tănase. Jucătorul a făcut niște gesturi importante pentru frații Becali după ce aceștia au ieșit de la închisoare”, au dezvăluit colegii căpitanului de la FCSB pentru Evenimentul Zilei.

Trabzonspor a făcut mai multe oferte pentru Florin Tănase. Prima a fost în 2018, iar ultima în iarna acestui an, când jucătorului i se oferise un salariu de 1 milion de euro pe an, în primul sezon de contract.