Ghiurco a primit un singur vot. Reprezentantul AUR a primit cinci voturi

Solicitarea intempestivă a lui Ghiurco i-a surprins pe parlamentarii Comisiilor de specialitate reunite dar aceștia au acceptat cererea ei pentru că legea permite. Ghiurco a primit un singur vot în urma audierii.

Și AUR a avut un reprezentant care a cerut Comisiilor de specialitate  să-l audieze pentru șefia TVR. Cozmin Țîntă. Acesta a obținut 5 voturi, toate de la parlamentarii AUR.

Cei doi candidati-surpriză figurează pe buletinul de vot privind șefia TVR

Deși solicitările inopinate ale celor doi au tulburat ordinea de ședință a Comisiilor parlamentare de Artă, Cultură și Mass-media a căror sarcină a fost să-i audieze pe candidații la șefiile TVR și Radio, deputații și senatorii prezenți au respectat procedurile și i-au trecut și pe cei doi candidați de ultimă oră la șefia TVR, pe buletinul de vot alocat candidatului la funcția de director general interimar al TVR.

Pentru TVR se bat trei candidați

Practic, în acest moment pe buletinul de vot aflat în mâinile parlamentarilor reuniți în ședință comună pentru a vota șefiile TVR, Radio și pe cei patru noi membri la CNA, figurează trei candidați pentru șefia TVR: Ramona Săseanu propusă de PNL, Monica Ghiurco, auto-propusă ca independentă  și Cozmin Țîntă susținut de AUR.

Mai mulți lideri liberali ne-au declarat că cererea inopinată a Monicăi Ghiuco de a fi audiată și validată drept candidat la șefia TVR nu este susținută de PNL.

La ora aceasta, parlamentarii votează viitorii șefi ai TVR și Radio

La ora aceasta, parlamentarii reuniți în ședința plenului comun votează noile onduceri interimare ale TVR și Radio. PNL, care și-a adjudecat la negocierile politice funcția de director general al TVR o susține pe Ramona Săseanu de la TVR-Craiova iar USR-PLUS, care a primit conducerea Radio l-a avansat pe Liviu Popescu, reprezentant al Big Pharma în România, pentru  funcția de director general al instituției media.