Evenimentul Zilei > Actualitate > EXCLUSIV Profesorul de franceză cercetat penal pentru rele tratamente aplicate copiilor. Dascălul este ACUZAT că le rupe urechile elevilor
EXCLUSIV Profesorul de franceză cercetat penal pentru rele tratamente aplicate copiilor. Dascălul este ACUZAT că le rupe urechile elevilor

EXCLUSIV Profesorul de franceză cercetat penal pentru rele tratamente aplicate copiilor. Dascălul este ACUZAT că le rupe urechile elevilor

După scandalul de la Liceul de Muzică din Cluj, unde o învățătoare își teroriza elevii, un profesor, de data asta de limba franceză, este cercetat penal de către polițiștii de la Secția 4 din Cluj Napoca pentru rele tratament aplicate minorilor. Elevul care a căzut în mâinile profesorului Pițoiu a ajuns la Urgență cu o ureche care sângera.

Profesorul Ion Pițoiu (foto) are doar 27 de ani și predă limba franceză la Școala Octavian Goga din Cluj Napoca, fiind suplinitor. Pe numele lui Pițoiu a fost deschis un dosar penal deoarece obișnuiește să îi tragă foarte tare de urechi pe elevi, până le dă sângele.

Ultimul incident a avut loc pe data de 17 februarie 2015, chiar în curtea școlii. Fără să știe nimeni care a fost motivul, lui Pițoiu i s-a pus ”pata” pe un copil de nouă ani care se juca în apropierea porții de ieșire din școală. La un moment dat, profesorul de franceză s-a dus spre copil și l-a tras atât de tare de ureche încât i-a dat sângele.

Mama elevului, M. I. , susține că incidentul s-a petrecut în pauza de la ora 12, în curtea școlii. ”După incident fiul meu a fost dus la cabinetul medical unde asistenta de serviciu a stabilit că trebuie să fie consultat de un specialist. După câteva ore am ajuns la un specialist de la Unitatea de Primire a a Urgențelor, urechea copilului fiind foarte umflată. Medicul ne-a comunicat că a suferit un traumatism pavilionar ureche dreaptă și a sesizat Poliția”, a povestit mama elevului agresat.

Nici nu și-a cerut scuze

La scurt timp, polițiștii au demarat cercetările penale și au deschis un dosar penal în care profesorul Ion Pițoiu este cercetat pentru rele tratamente aplicate minorilor.

Incidentul a dus la sancționarea profesorului de franceză cu reducerea salariului cu 15 la sută pentru o perioadă de șase luni. Din cauza comportamentului profesorului de franceză, directorul Școlii Octavian Goga, profesorul Sorin Pop și-a dat demisia în data de 24 martie a.c., pentru a nu mai fi chestionat în legătură cu faptele acestuia.

Mama elevului agresat a mai declarat că a fost la Poliție unde a dat o declarație în care s-a constituit parte vătămată și solicită tragerea la răspundere penală a profesorului violent. ”Au trecut atâtea zile de la incident și aș fi așteptat să vină domnul profesor să își ceară scuze dar nu s-a întâmplat acest lucru”, a mai spus mama elevului.

Sancționat disciplinar

Profesorul Pițoiu a mai fost sancționat disciplinar și la începutul anului școlar 2014-2015, cu avertisment, deoarece a avut un comportament agresiv față de paznicii școlii care l-au întrebat cine este și ce dorește fără a-l cunoaște. ”Domnul profesor Pițoiu este profesor suplinitor la școala noastră. La începutul acestui an profesorul Pițoiu a fost agresiv cu paznicii. Chiar și pe mine m-a amenințat cu pumnul”, se plânge directorul adjunct Kinga Bartha.

La ultima confruntare cu comisia de anchetă, profesorul Pițoiu le-a spus celorlalți profesori că nu dă socoteală nimănui și că va răspunde doar în fața organelor de anchetă.

Comportamentul ciudat al profesorului se manifestă și în plan profesional. La nivelul școlii Octavian Goga, după primul semestru 45 la sută dintre elevi a rămas corigent la franceză, mulți dintre ei cu media unu. ”Mulți dintre acești elevi sunt în clasa a V-a și sunt în primul an de franceză. Tu care trebuie să îi înveți ca profesor înseamnă că ai o problemă dacă îi lași corigenți cu media unu. Înseamnă cu nu știu nimic acești copii”, a mai spus directorul adjunct Barhta.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.