Tânăra jucătoare a profitat de absența din echipa națională de Fed Cup a veteranelor Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Monica Niculescu sau Irina Begu și a debutat în această competiție în cadrul întâlnirii cu Rusia de la Cluj (scor 2-3).

Jaqueline a avut parte de presiune, pentru că a evoluat împotriva Veronikăi Kudermetova (38 WTA) în momentul în care scorul general era 2-1 pentru rusoaice. Românca a reușit să dea lovitura și s-a impus cu scorul de 7-5, 6-3. Mai mult, ea a fost aruncată în luptă de Florin Segărceanu, la meciul de dublu, la partida de dublu, jucată contra perechii Anna Kalinskaia / Anna Blinkova, pierdută în două seturi, scor 3-6, 2-6.

Prima mare performanță a carierei a fost reușită în 2012, atunci când Jaqueline avea 13 ani. Bucureșteanca a devenit prima jucătoare de tenis din România care s-a impus la competiția „Les Petites As din Franța. Un turneu prestigios rezervat junioarelor, la care triumfaseră, la vreme lor, elvețianca Martina Hingis și belgianca Kim Clijsters.

Pentru performanța sa, Cristian a fost premiată de fostul mare jucător Michael Chang. A primit o diplomă semnată de Nichoals Sarkozy, președintele Franței, și a devenit lidera clasamentului european al junioarelor.

Botezată după soția lui JFK

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE