Valul de români, care a revenit în țară din zone considerate „roșii de coronavirus”, a adus, cu sine, și oameni certați cu legea, cu preocupări infracționale în Spania, Italia, Marea Britanie etc.

Oficiali din Poliția Română au declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, că autoritățile române se așteptau la revenirea în țară a multor infractori, pe fondul pandemiei de coronavirus (COVID-19) și că toți cei cunoscuți cu antecedente penale sunt monitorizați.

În plus, vechii polițiști care s-au confruntat cu rețele de criminalitate organizată, înainte ca marii infractori să plece peste hotare, au atras atenția asupra creșterii infracționalității, odată cu reîntoarcerea celor care, acolo unde au fost, doar cu asta s-au ocupat: furturi, tâlhării și alte fapte de natură penală.

Unul dintre primii care a pus punctul pe „I”, în această problemă este comisarul șef Sorin Marinescu, unul dintre cei mai respectați ofițeri de către colegii săi de la Secția Regională de Poliție Transporturi (SRPT) București, acolo unde a fost șeful Biroului Investigații Criminale, până în ianuarie 2020.

„Va veni timpul când aceasta năpastă va trece dar „trecerea liberă” a „meseriașilor” reveniți în țară nu va mai fi atât de facilă. Voi, tânăra generație de apărători ai legii ce ați pătruns în cadrul acestor forțe după 2007, nu v-ați confruntat, decât pe alocuri, cu adevărata criminalitate. Greul pentru voi va veni după aceasta pandemie. La acel moment, o să cereți sprijin acelorași oameni pe care azi îi tratați de sus. Apropiați-vă cetățenii, nu-i vânați❗❗❗❗LEX ET HONOR”, a transmis Sorin Marinescu, într-o postare în care se împotrivea „abuzului de putere” al unora dintre  foștii săi colegi, în raport cu cetățenii.

„Nimeni nu spune să nu se aplice legea ferm dar fermitatea în aceste zile trebuie să aibă un profund caracter uman și ținut cont de faptul ca foarte mulți dintre semenii nostri sunt în situația art. 25 din Codul penal, caz în care faptele nu le pot fi imputate”, a transmis Sorin Marinescu.

Exclusiv evz.ro

În exclusivitate pentru evz.ro, Poliția Română a transmis că, în perioada stării de urgență, declarată de președintele Klaus Iohannis, hoții folosesc tehnici adaptate la nevoile oamenilor, în special ale bătrânilor…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE