Foști membri ai Brigăzii de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice (BAOLP), prima unitate de elită, formată din profesioniști, după 1990, au adresat o solicitare ministrului afacerilor interne, Marcel Vela în care se oferă să sprijine forța de ordine, în condițiile instituirii, prin decret prezidențial, a stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare.

Asociația Luptătorilor BAOLP este o organizatie non-profit formata din pensionari care au activat în Ministerul Afacerilor Interne, foști polițiști și jandarmi, dar și foști lucrători SPP.

De altfel, în cadrul reformei în MAI, ministrul Marcel Vela a propus, la începutul anului 2020, printre altele, reînfiinţarea Brigăzii de Asigurare a Ordinii şi Liniştii Publice (BAOLP), unitate de elită care să intervină atunci când clanurile de interlopi se răfuiesc pe străzi.

BAOLP a fost prima formațiune de intervenție care a fost trimisă să potolească revolta „lămpașilor” lui Miron Cozma, la ultima mineriadă.

„În această perioadă dificilă dorim să oferim sprijin, în măsura posibilităților, acelor persoane care, din diverse motive, nu se pot deplasa la magazin pentru a-și procura alimente si alte produse de strictă necesitate (persoane în vârstă, singure, cu dizabilități, alte situatii)”, se arată în mesajul transmis ministrului Marcel Vela de către Asociația Luptătorilor BAOLP.

De asemenea, arată foștii luptători, „suntem pregătiți să sprijinim forțele Ministerului Afacerilor Interne (misiuni de patrulare în comun, întărire a prezenței la frontieră, paza unor obiective,sau orice tip de misiuni pentru care vor exista solicitări) conform prevederilor Decretului nr. 195 din 16 martie 2020 privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României și ale ordonanțelor militare emise ulterior, cu respectarea strictă a prevederilor legilor și regulamentelor militare aplicabile în aceste situații”.

Iată mesajul integral transmis evz.ro de comisarul șef Sorin Marinescu, în rezervă din ianuarie 2010, fost șef al Biroului Investigații Criminale din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi  (SRPT) București, cel care a fost, la rândul lui, luptător BAOLP…

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE