Evenimentul Zilei > Politica > EXCLUSIV EVZ. SURSE din PSD: Ioan Rus îl înlocuieşte pe Dan Şova la Ministerul Transporturilor
EXCLUSIV EVZ. SURSE din PSD: Ioan Rus îl înlocuieşte pe Dan Şova la Ministerul Transporturilor

EXCLUSIV EVZ. SURSE din PSD: Ioan Rus îl înlocuieşte pe Dan Şova la Ministerul Transporturilor

Victor Ponta pregăteşte o lovitură imagine, spun surse din PSD în exclusivitate pentru EVZ. Prim-ministrul ar urma să-l înlocuiască pe Dan Şova de la conducerea Ministerului Transporturilor.

Numirea ardeleanului Ioan Rus la Ministerul Transporturilor este prezentată ca o certitudine de surse din PSD care au transmis informaţia în exclusivitate pentru EVZ. Numirea fostului ministru de Interne, perceput ca un ardelean serios, la conducerea Ministerului Transporturilor este gândit ca o lovitură de imagine.

Informaţia obţinută astăzi confirmă planul prezentat de EVZ încă din 19 iunie 2014.

Ponta îi ia Transporturile lui Șova pentru a-i da PSD-ul

Premierul își pregătește succesorul la conducerea partidului: Dan Șova. Aflat în război cu vicepremierul Liviu Dragnea, Ponta vrea să-i sufle acestuia conducerea formațiunii social-democrate. Surse din interiorul PSD susțin că Dan Șova va fi scos de la conducerea Ministerului Transporturilor și, pe timpul verii, va începe să colinde organizațiile județene ale partidului. Mișcarea ar face parte dintr- un plan de impunere a lui Șova, de către Ponta, la conducerea partidului, după alegerile prezidențiale.
Citiţi aici toate detaliile!

Ioan Rus este de profesie inginer, a fost prefect de Cluj şi preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi a ocupat prima funcţie de ministru în perioada 28 decembrie 2000 – 15 iunie 2004, în guvernul Năstase. Acesta a condus Ministerul de Interne. În 2003 a fost numit şi vicepremier. În perioada 7 mai 2012 – 8 august 2012 a ocupat din nou funcţia de de ministru.