Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv EVZ. Gest uimitor făcut de un polițist. Ce a donat unei fundații pentru copii. Nimeni nu a mai făcut așa ceva
Exclusiv EVZ. Gest uimitor făcut de un polițist. Ce a donat unei fundații pentru copii. Nimeni nu a mai făcut așa ceva

Exclusiv EVZ. Gest uimitor făcut de un polițist. Ce a donat unei fundații pentru copii. Nimeni nu a mai făcut așa ceva

Agentul Robert Popa este unul dintre polițiștii care a simțit pe pielea lui cum e să fii înjurat, amenințat cu schilodirea sau chiar cu moartea de indivizi care se cred mai presus de orice. Însă, tânărul în vârstă de 25 de ani, angajat la Poliția Rutieră din Strehaia, județul Mehedinți, a recurs la un gest, probabil unic, în meseria lui.

Gest uimitor făcut de un polițist. Toți banii pe care i-a primit ca prejudiciu moral de la șoferul care l-a ultragiat – pe care îl amendase și căruia îi luase permisul de conducere -, i-a donat unei organizații implicată în ajutorarea copiilor. Suma poate nu este considerată a fi una foarte mare, dar gestul agentului e într-adevăr unul uimitor.

„Te fac, îți rup picioarele!”

Povestea celor 5.000 de lei – căci aceasta este suma pe care șoferul scandalagiu i-a oferit-o polițistului cu titlul de despăgubiri morale în dosarul penal în care acuzația este de ultraj -, s-a scris în urma unui control de rutină pe care agentul Popa l-a făcut în localitatea Strehaia. Din ce a constatat, rutieristul a considerat că se impune o amendă. Dar și suspendarea permisului de conducere a șoferului contravenient. Ce a urmat a fost înregistat de camera prinsă de uniforma polițistului. ”Mucosule, nu mă împiedic de un ciot ca tine. Te fac, îți rup picioarele! Nu te ameninț, o să te fac când ne vedem, când o să fii fără uniformă”.

Gest uimitor făcut de un polițist. Șoferul a cerut împăcarea cu agentul rutier

Firește, agentul Robert Popa și-a informat superiorii care au admis, în baza probelor pe care polițistul le-a pus la dispoziție, că este vorba de un ultraj. Totul – mărturiile celor implicați, probe video – a ajuns astfel pe masa procurorilor care au declanșat cercetarea penală împotriva șoferului. Din postura de individ care amenință un polițist în timpul serviciului, șoferul a adoptat, cel mai probabil la sfatul avocatului, o poziție mult mai defensivă. Și locul amenințărilor a fost luat destul de repede de mai multe tentative de a se împăca au agentul.

Gest uimitor făcut de un polițist. De la 500 de euro, la 5.000 de lei. Banii au ajuns la copii

Prima ofertă a șoferului legată de prejudiciul moral pe care polițistul amenințat avea dreptul legal să-l pretindă a fost de 500 de euro. Până la urmă, cu gândul la judecata pe latura civilă privind daunele morale în dosarul de ultraj, a cărei decizie finală nu se știe care ar fi fost, agentul a bătut palma cu șoferul pentru 5.000 de lei. Bani din care însă tânărul agent de la ”Rutieră” nu a păstrat nici măcar un leu!

Imediat ce i-a încasat, polițistul Robert Popa a făcut un gest uimitor. Și, cel mai probabil, unic în breasla lui. Întreaga sumă pe care a obținut-o ca daune morale pentru că a fost amenințat că va fi schilodit, că i se vor rupe picioarele, a donat-o unei asociații. Aceasta se ocupă cu ajutorarea copiilor care suferă de dizabilități neurologice!

Președinta asociației care a primit donația de 5.000 de lei i-a trimis agentului Robert Popa un mesaj scris. I-a muțumit în numele fundației!

Cercetările continuă pentru ultraj

Firește, faptul că i-a plătit polițistului despăgubiri în valoare de 5.000 de lei, adică puțin peste 1.000 de euro, nu îl scapă pe șoferul scandalagiu de cercetarea penală pentru ultraj. Plata prejudiciului moral nu înlătură răspunderea penală. Însă reprezintă o notă bună pentru șofer în ochii celor care-l anchetează. Cazul este încă în cercetarea procurorului care va decide dacă se va ajunge sau nu în instanță, la judecată.