EXCLUSIV EVZ. Culisele preluării Axa de către Astra Asigurări

EXCLUSIV EVZ. Culisele preluării Axa de către Astra Asigurări

Condiţiile foarte avantajoase în care cel mai mare asigurător român a preluat Axa ar stârni invidia oricărui om de afaceri. Tranzacţia poate fi cauza apariţiei informaţiilor privind situaţia financiară a Astra.

Informaţiile privind situaţia financiară a companiei Astra Asigurări, precum şi documentul de la care acestea au pornit sunt doar ecouri ale preluării Axa Asigurări de către societatea cu capital românesc, susţin surse din piaţă. "Tot scandalul privind dificultăţile pe care le-ar avea Astra Asigurări reprezintă o falsă problemă. Raportul la care se face referire este, de fapt, un act neoficial care nu tratează subiectul Astra, ci viitoarea situaţie a companiei Axa, după preluare", susţin surse din piaţă. Detaliile tranzacţiei arată că Astra a făcut o afacere care ar stârni invidia oricui.

  • Deputații au votat predarea documentelor privind ASF către DNA

Afacere "de vis" Compania românească urmează să primească peste 20 de milioane de euro în contul viitoarelor pierderi pe care portofoliul lăsat în urmă de Axa le-ar putea genera. Majoritatea celor câteva zeci de mii de contracte încheiate de Axa în România, care urmează să fie preluate de Astra, sunt înţelegeri pe termen lung. Concurenţa şi-a dat avizul, dar ASF trage de timp Tranzacţia dintre Astra şi Axa este aproape de final, soluţia stând acum în pixul responsabililor din Autoritatea de Supraveghere Financiară. Anterior , Consiliul Concurenţei a dat aviz pozitiv. Contactat de EVZ, Corneliu Moldoveanu, vicepreşedintele Autorităţii pe domeniul asigurărilor, afirmă că termenul maxim legal până la care trebuie dată o soluţie este începutul lunii martie. El nu neagă că ar putea exista o legătură între tranzacţia cu Axa şi informaţiile apărute privind situaţia financiară a Astra. Moldoveanu a precizat că ASF a cerut documente suplimentare companiilor, pentru a lua o decizie în privinţa fuziunii. Întrebat dacă întârzierea avizului ASF are legătură cu recentele informaţii apărute în presă în legătură cu compania Astra, Moldoveanu a răspuns: "Nu pot să vă confirm, nici să vă infirm". Acesta a ţinut să adauge că o decizie a Consiliului ASF privind atât fuziunea, cât şi problemele sesizate recent de presă în cazul Astra, ar urma să fie luată săptămâna viitoare.

  • Parlamentul şi Guvernul, somate de DNA să dea actele din spatele Ordonanţei ASF

Ce cumpără Astra Asigurări Portofoliul Axa România este format din 38.000 de contracte care aduc afaceri anuale de circa 7 milioane de euro pentru compania care intrase cu planuri mari în România. Prin preluarea Axa, Astra Asigurări îşi va ridica cota de piaţă pe asigurări de viaţă până la 3%. Cel mai mare asigurător de viaţă din Europa, Axa, a investit 40 de milioane de euro în promovarea şi dezvoltarea afacerii din România, însă nu a reuşit să se impună. Astra a plătit un euro pentru preluarea Axa Asigurări şi urmează să primească peste 20 de milioane de euro

Ne puteți urmări și pe Google News