Așa cum a anunțat în exclusivitate evz.ro, oficiali din Poliția Română au dezvăluit că polițistul care a cerut favoruri sexuale unei tinere pentru a nu o amenda fiindcă nu avea asupra ei declarația pe propria răspundere este cercetat penal și riscă 3 ani de închisoare.

Dezvăluirile au fost confirmate, vineri, de prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, Maria Băltărețu.

Oficialul Parchetului a dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că tânăra mamă, de 18 ani, căreia agentul Viorel Derviș i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a depus plângere.

Inițial, atât Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Argeș, cât și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș s-au autosesizat, după apariția informațiilor în spațiul public, și au demarat cercetări.

„Ancheta se poate extinde. Avem informații care pot conduce și la alte persoane. Însă, din cauza stării de ugență lucrurile merg mai greu. Vom analiza toate declarațiile și vom solicita informații de la persoanele implicate în acest caz, cu ajutorul polițiștilor de la IPJ Argeș, pentru a nu apela la colegii domnului Derviș, din Curtea de Argeș. Ceea ce reiese destul de clar, în opinia noastră, până acum, este faptul că agentul de poliție a abuzat de funcție, deși el neagă acest lucru. Tratăm acest caz cu prioritate”, a declarat, în exclusivitate pentru evz.ro, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, Maria Băltărețu.

Agentul Derviș este cercetat atât de Controlul Intern de la IPJ Argeș cât și de procurorul de caz de la Parchetul Curtea de Argeș….

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE