Evenimentul Zilei > Actualitate > Exclusiv. Ayahuasca și ciuperci halucinogene de vânzare pe internet
Exclusiv. Ayahuasca și ciuperci halucinogene de vânzare pe internet

Exclusiv. Ayahuasca și ciuperci halucinogene de vânzare pe internet

Se știe că internetul este o platformă unde găsești de toate. De la alimente de bază, până la haine, case și absolut tot ce și-ar putea dori un om, toate acestea sunt disponibile azi la un singur click. Dacă unele sunt la îndemâna oricui, altele sunt la limita legii sau chiar interzise.

Nu o să ne referim la efectele nefaste pe care le pot avea drogurile asupra organismului, căci acestea se știu și au fost deja discutate de foarte multe ori. Însă, menționam că, conform A.N.A. (Agenția Națională Antidrog), în România cele mai consumate droguri ilicite sunt, în ordine, noile substanţe psihoactive (NSP), canabisul, cocaina/crack, medicamentele fără prescripţie medicală, ecstasy, cele mai scăzute valori fiind înregistrate pentru heroină, LSD, amfetamine, solvenţi/inhalante.

A.N.A. susține de asemenea că România se află printre țările cu cel mai scăzut consum de droguri din Europa, fiind sub medie. Însă ceea ce trebuie să precizăm este că statisticile sunt efectuate pe cei luați în evidență, în realitate numărul consumatorilor fiind mult mai mare. Dacă în urmă cu 15 ani heroina și “Special K” făceau ravagii printre adolescenți, în ultimii ani noi droguri au luat locul celor vechi, iar “trendurile” în materie de astfel de distracții au fost preluate din afară cu rapiditate.

Ayahuasca, acid și ciuperci halucinogene, printre distracțiile preferate

Unul dintre trendurile care a prins putere în ultimii ani este și consumarea unor substanțe cum ar fi ayahuasca, ciupercile halucinogene, dar și faimosul acid (LSD, drog din categoria psihedelicelor care poate modifica puternic realitatea, în funcție de doza consumată, iar efectele pot fi dezastruoase).

Citiți articolul integral în Rețete și vedete