Evenimentul Zilei > EVZ Play > Exclusiv. Asul din mâneca AUR la alegerile din 2024. George Simion a făcut anunțul în direct, în podcastul HAI România. Video
Exclusiv. Asul din mâneca AUR la alegerile din 2024. George Simion a făcut anunțul în direct, în podcastul HAI România. Video

Exclusiv. Asul din mâneca AUR la alegerile din 2024. George Simion a făcut anunțul în direct, în podcastul HAI România. Video

Liderul AUR a venit în podcastul HAI Live! cu noutăți despre acțiunile formațiunii sale politice în vederea anului 2024, când vor fi patru rânduri de alegeri. George Simion a clarificat zvonurile dacă va candida sau nu la funcția supremă în stat.

Invitat în podcastul HAI România de luni, moderator de jurnaliștii Robert Turcescu și Dan Andronic, co-președintele AUR, George Simion,  a dat o serie de informații despre strategia partidului său pentru anul 2024, când vor fi patru rânduri de alegeri, inclusiv un scrutin care îl va alege pe succesorul lui Klaus Iohannis.

Factorul cheie pentru alegerea candidatul AUR

Chestionat de jurnaliștii EVZ dacă va candida la prezidențiale, așa cum se speculează în mediul politic, George Simion a confirmat parțial această informație. Mai precis, acesta va lua decizia în funcție de rezultatul alegerilor europarlamentare de anul viitor.

„Decizia se ia după alegerile europarlamentare, în funcție de rezultatul acelor alegeri”, a afirmat invitatul.

„E un răspuns ușor politic, eu înțeleg de ce (n.red. – se va lua decizia la momentul menționat de liderul AUR)”, a replicat jurnalistul Dan Andronic. Intelorcutorul său a mai precizat că nu va candida la Primăria Capitalei, mai ales că nu cunoaște bine Bucureștiul. În orice caz, a mai comentat Simion, candidatul AUR ca viitor Primar General al Capitalei „nu va fi un nume mare”.

PNL e în disoluție?

În aceeași intervenție, George Simion a comentat pe marginea ultimelor mișcări politice pregătite de coaliţia PNL-PSD în încercarea de a contracara creșterea în sondaje a Alianţei pentru Unitatea Românilor. „Văd un PNL în disoluție”, a punctat politicianul, care a mai subliniat că recenta dispută dintre unul dintre liderii PNl, Rareș Bogdan, și ministrul din fruntea MAE, Bogdan Aurescu, are la bază lupta pentru „sinecurile politice”.

„Aurescu nu dorea să dea acele funcții pentru diaspora dorite de Rareș, cea de consul și de ambasador. Sunt multe numiri politice în PNL Diaspora. Sunt sinecuri politice. Șefii de la ICR cum se numesc? Atașații economici cum se numesc? Tot politic”.

Asul din mânecă al AUR la alegerile din 2024

Fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor a mai precizat că privește cu rezervă sondajele de opinie, inclusiv creșterea AUR în toate sondajele recente. Conducerea partidului mizează mai degrabă pe instrumentele care au validat rezultatele sale până acum.

Nu prea avem încredere în sondaje, mai exact avem încredere, dar îi testăm. Avem încredere în lucrurile care au mers, care au confirmat pentru noi în singura bătălie importantă pe care am dus-o (n.red. – alegerile din 20200. E bine să ne știm simpatizanții, e bine să lucrăm pe rețete care au confirmat până acum. Avem nevoie și de rețele clasice, de partid, dar astea se formează în timp, în ani. Lucrăm la chestiunea asta, a mai observat liderul AUR în studioul HAI România

Dacă ai date sau informaţii care pot deveni o ştire, transmite-le pe adresa pont@evz.ro
Publicat in categoriile: EVZ Play
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: