PSD amenință PNL cu alegerile anticipate. Condiția pusă partenerilor de guvernare: „Dacă nu se va întâmpla acest lucru”

PSD amenință PNL cu alegerile anticipate. Condiția pusă partenerilor de guvernare: „Dacă nu se va întâmpla acest lucru” Marcel Ciolacu și Paul Stănescu Sursa foto: EVZ

PSD amenință cu declanșarea alegerilor anticipate dacă partenerii de coaliție, din PNL, se vor opune rotativei guvernamentale. La finalul lunii mai, Marcel Ciolacu, președintele PSD, urmează să preia funcția de premier de la Nicolae Ciucă. Social-democrații se declară siguri că, în fața unei astfel de alternative, colegii liberali vor respecta protocolul coaliției de guvernare.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, este sigur că PNL nu va încălca protocolul de guvernare și că vor elibera locul de premier pentru Marcel Ciolacu, conform înțelegerii. El a făcut o serie de declarații pe acest subiect cu prilejul Conferinței județene de alegeri a PSD Vaslui, răspunzând întrebărilor unor delegați social-democrați mai sceptici.

Paul Stănescu a declarat că la finalul lunii mai, Marcel Ciolacu, președintele PSD va fi numit premier de Klaus Iohannis. În caz contrar, a amenințat liderul social-democrat, în România vor fi declanșate alegeri anticipate, iar acest lucru nu convine nimănui. Cu atât mai puțin celor din PNL care nu stau prea bine în sondajele de opinie.

„Dacă mai aveţi dubii, să nu mai aveţi, pentru că preşedintele nostru, Marcel Ciolacu, la sfârşitul lui mai va fi prim-ministrul României. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, sigur că vom avea alegeri anticipate. În rest, sunt discuţii la ministere, sper să le rezolvăm, să rezolvăm în primul rând pentru ţară, nu neapărat pentru un partid sau pentru altul”, a afirmat Paul Stănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marcel Ciolacu propune extinderea acordului cu PNL după alegeri

Prezent la discuții, Marcel Ciolacu, l-a temperat pe colegul său, spunând că discuțiile cu privire la schimbarea premierului nu sunt oportune la acest moment. El a subliniat că rotaţia se va face potrivit acordului cu partenerii din PNL.

„Rotaţia prim-miniştrilor va avea loc conform acordului politic semnat şi asumat de către coaliţie. Principiul de la care plecăm este clar cel stipulat în acord. Vă reamintesc că şi noi şi partenerii de la PNL şi de la UDMR şi de la minorităţi suntem oameni politici. Sunt ferm convins că la un moment dat, când va fi oportun, vom sta de vorbă mai în detaliu. Lucrurile sunt prevăzute într-un acord. Nu înţeleg de ce vorbim în spaţiul public despre ce se întâmplă peste cinci luni, când priorităţile românilor sunt cu totul şi cu totul altele”, a declarat Marcel Ciolacu.

De altfel, liderul PSD le-a oferit partenerilor din PNL o perspectivă atrăgătoare, aceea de a continua coaliția de guvernare și după 2024. În acest sens, Marcel Ciolacu a spus că va fi nevoie de extinderea relațiilor dintre PSD și PNL la nivel local.