Evenimentul Zilei > EVZ Play > EVZ TV. De ce vrea președintele alegeri în plină pandemie! Lovitura este în altă parte
EVZ TV. De ce vrea președintele alegeri în plină pandemie! Lovitura este în altă parte

EVZ TV. De ce vrea președintele alegeri în plină pandemie! Lovitura este în altă parte

Emisiunea „Contrapunct” a venit cu o nouă ediție în care moderatorul Sorin Faur și prim redactorul șef adjunct al EvZ, Mirel Curea, au discutat despre alegerile generale din România și cele din SUA.

Alegerile parlamentare din România trebuie să se organizeze la data anunțată, în caz contrar orice zi de prelungire pentru actuala guvernare PNL înseamnă puncte în minus la scorul electoral. Impresia electoratului că Ludovic Orban și ai lui habar nu au ce să facă, mai ales dacă vorbim de epidemia de coronavirus, este tot mai puternică, iar acest lucru se va răsfrânge ca o săgeată ruptă în procentul partidului.

Mirel Curea a comparat situația de la începutul epidemiei, când președintele Klaus Iohannis a ieșit în fața națiunii și le-a spus românilor să nu se panicheze pentru că situația este sub control.

„Eu nu-i fac un reproș președintelui Iohannis, că nu se pricepe la pandemii, epidemii și că nu știe virusologie Președintele Iohannis are o problemă în a-și selecționa și a-și aduce oamenii lângă el. Eu sunt absolut convins că el când a spus că nu e nicio problemă cu coronavirusul, el nu a stat de vorbă cu consiliera lui pe sănătate, care este un savant în lumea medicală.

La data la care ne spunea să stăm liniștiți era groasă, în Europa începuse să se moară teribil. Eu cred că el a apucat să spună acest lucru, gândindu-se că poate să țină alegerile locale. Cinci zile mai târziu a văzut că e groasă. Acum vrea să se țină acum alegerile și să se facă șapte guverne. Dacă e vorba de viețile românilor, sunt de acord să facă șapte guverne numai să trăiască oamenii”, a spus Curea.

Editorialistul a explicat și care este miza președintelui și de ce își dorește foarte mult ca aceste alegeri să aibă loc la termenul fixat. „Președintele are niște angajamente, care presupun un guvern al lui și o majoritate parlamentară, altfel nu se poate ține de ele. Aceste angajamente se referă la înstrăinarea unor avuții naționale”, a spus Mirel Curea.

Afacerea Biden și România

Moderatorul emisiunii contrapunct, Sorin Faur a vorbit despre criza din Statele Unite, unde se vorbește tot mai mult despre afacerile ilegale în care este implicat fiul candidatului democrat la funcția supremă, Joe Biden. „Hunter Biden și-a uitat laptopul la un IT-ist, care după nouă luni, potrivit legii SUA, a devenit proprietarul lui și a început să îl frunzărească găsind în el lucruri spectaculoase. Conversații care probează că Joe Biden știa de foarte bine de afacerile din Ucraina, China și România, ale fiului său”.

Referindu-se la situația din Statele Unite, Mirel Curea făcut a vorbit despre implicarea lui Joe Biden în Ucraina și a comparat situația din această țară cu România. ”Miliardarul din România sau Ucraina, l-a contactat pe fiul lui Biden, și i-a spus că vrea să îl vadă pe tatăl său, ca să îl salveze de un dosar penal, și aici vorbesc despre un miliardar din Ucraina. El a zis cât: a zis 25 de milioane. El încasa și livra lui taică-su ăia care trebuiau rezolvați.

Și apoi, Departamentul de Stat începea presiuni, cum noi știm, ce bună e Kovesi, l-am decorat pe Coldea, arestații pe ală și pe ăla. A ajuns până acolo că Biden l-a demis pe procurorul general din Ucraina în două ore. Abia aștept, Rudolf Giuliani a zis de trei ori și România. Eu mă întreb ce au făcut americanii aici? Eu îmi închipui că în România au făcut ce au vrut. Sunt foarte curios ce au făcut aici. Stau și mă gândesc că ăștia luau bani de pe toate meridianele lumii, și atunci de ce l-au pus candidat”, a spus Curea.

Emisiunea o puteți urmări AICI!