Normală nedumerire, dacă ținem cont de ceea ce ne tot spune premierul Cîțu, cum că țara merge cum n-a mai mers, că suntem pe o creștere economică cum nu s-a mai văzut din timpul infuziei de capital a Imperiului Roman, de până la retragerea Aureliană. Cum, stăm minunat, dar FMI pune iar geana de noi? Poate este doar un zvon răutăcios.

Nu, nu este! Potrivit Agerpres, o echipă a Fondului Monetar Internațional, condusă de șeful misiunii FMI pentru România, Jan Kees Martijn, va discuta cu autoritățile române despre politicile și evoluțiile economice. Vor fi realizate întâlniri virtuale cu oficiali de la Ministerul Finanțelor, Banca Națională a României, alte agenții guvernamentale, precum și cu reprezentanți din mediul de afaceri și ONG-uri”.

Bun și de ce vin? Aici nu există decât un singur răspuns, unul pe care nu îl va da niciun oficial: FMI-ul vine, atunci când o țară începe să pută a mort, și o face ca să-i ia verigheta și inelele de pe degete, cerceii de la urechi, lănțișorul de la gât și ceasul de la mână. Dacă este ploaie, ia și umbrelele celor care însoțesc mortul către groapă.

”Păcăliciul Zilei”- realizator Mirel Curea

Ieșirile în decor, așa cum se numesc în mod delicat prostiile de tot felul, pot avea consecințe caraghioase, dar și tragice. De aceea, cele câteva minute dedicate acestora vă vor amuza, vă vor amărâ sau vă vor pune pe gânduri. Pe toate acestea le veţi savura în materialele video din rubrica „Păcăliciul zilei”!

Vrei să vezi mai mult? Abonează-te la canalul EVZ Capital şi urmăreşte producţiile marca EVZ Play!