Dacă Mirel Curea a reamintit că MCV e invenția Monicăi Macovei, „această babă toxică”, jurnalistul clujean Octavian Hoandră a comentat un tipar al USR-iștilor: „O să se sfâșie între ei, sunt viscerali, dau cu parul. O masă amorfă, care răspunde la niște comenzi. Vor să distrugă tot ca să facă o lume în care ei stăpânesc tot, își dau bani la fundațiile lor”.

Moderatorul emisiunii a completat: „Construiesc o realitate paralelă, în bula lor sunt o grămadă de inși ușor de manipulat”. Turcescu a precizat că mai navighează prin bulelor lor. „E o mașinărie infernală, dacă ai îndrăznit să te atingi de ei. Sunt niște ipocriți, niște neterminați din multe puncte de vedere. Când le pui oglinda în față – sunteți făcuți doar din PR, din cartoline – atunci e nenorocire.”

Comisia Europeană a adoptat, marți, cel mai recent raport privind evoluția situației din România în materie de reformă a sistemului judiciar și luptă împotriva corupției, în contextul angajamentelor asumate prin Mecanismul de Cooperare și de Verificare (MCV).