Evenimentul Zilei > Social > EVZ EXLCUSIV. Sinucigașa de lângă hotelul parlamentarilor a fost croitoreasă de lux
EVZ EXLCUSIV.  Sinucigașa de lângă hotelul parlamentarilor a fost croitoreasă de lux

EVZ EXLCUSIV. Sinucigașa de lângă hotelul parlamentarilor a fost croitoreasă de lux

Elena Ionescu lucrase la o firmă care produce haine de lux. A cedat psihic atunci când i-a murit de cancer singura fiică

Amănunte greu de descris în cuvinte au fost relatate, pentru „Evenimentul zilei”, de apropiații Elenei Ionescu, femeia în vârstă de 53 de ani care a murit după ce a căzut de pe terasa unui bloc, de pe strada George Enescu, nr. 7, situat în imediata apropiere a hotelului parlamentarilor, de pe Calea Victoriei. Mamă a unei fete care a pierit de o boală necruțătoare, Elena se lupta cu o depresie accentuată, încă din anul 2013. În urmă cu doi ani, Alina Ionescu a decedat, la doar 22 de ani. Mama ei, de fel din comuna Cățelu, județul Ilfov, a luptat până în ultima clipă pentru a-i salva viața. Din păcate, moartea i-a răpit-o, iar Elena a cedat psihic. A fost internată la Spitalul de Psihiatrie „Alexandru Obreja”.

A murit la locul de muncă

„Lucrase, până acum un an și jumătate, la Casa de Blănuri MG. După ce a avut necazul și a fost internată, s-a angajat ca femeie de serviciu în blocul de pe care a căzut”, ne-a declarat Florica Dobre, o fostă colegă de serviciu de la casa de blănuri.


Femeia s-a aruncat în gol în spatele Bisericii Albe, cu un ultim gând: „Mă duc să mă întâlnesc cu fata mea!”


Florica a adăugat că femeia, care a stat 36 de ore pe acoperișul blocului cu opt etaje era, înainte de moartea fetei sale, o femeie plină de viață, care mergea, frecvent, la biserică și care ținea toate posturile din an. „Era confecționeră”, ne-a precizat fosta colegă. Pe Facebook, Casa de Blănuri MG se laudă cu blănuri făcute, printre alte vedete, Brigittei Năstase, soția celebrului tenismen, Ilie Năstase.

Florica spune că, în ultimii zece ani, Elena a trăit în concubinaj cu un bărbat, în casa din Cățelu. Despre tatăl fetei sale nu prea vorbea. „Era secretul ei”, a subliniat Florica Dobre. În ziua de joi, de Înălțare, ziua ei onomastică – „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – a ales să își pună capăt zilelor. În jurul orei 8.00, Elena i-a zis unei locatare din bloc că vrea să se întâlnească cu fata ei. De atunci, a început drama, care s-a sfârșit, 36 de ore mai târziu, cu prăbușirea în gol. Nicio oficialitate nu și-a asumat vina, fiecare a căutat doar scuze. Perna de aer s-a umflat prea greu pentru a-i fi de folos victimei. La antipod se află responsabilii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța. Ei au reușit să salveze cu perna de aer un bărbat de 44 ani, din Topraisar, tată a doi copii și părăsit de nevastă, care – după ce a văzut la televizor cazul Elenei – s-a urcat pe acoperișul unui bloc de opt etaje, în construcţie, din Constanța, a sunat la 112 și a ameninţat că se aruncă în gol.