Evenimentul Zilei > Politica > UPDATE. EvZ, confirmat! ALDE iese de la guvernare. Demisii grele la vârful statului. BREAKING NEWS
UPDATE. EvZ, confirmat! ALDE iese de la guvernare. Demisii grele la vârful statului. BREAKING NEWS

UPDATE. EvZ, confirmat! ALDE iese de la guvernare. Demisii grele la vârful statului. BREAKING NEWS

După discuția dintre președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și Viorica Dăncilă, lider PSD și premier, cel dintâi a decis ieșirea de la guvernare.

UPDATE – Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu urmează să demisioneze din funcția de președinte al Senatului, când lucrările Parlamentului se vor relua, iar cei patru miniștri din partea formațiunii vor demisiona mâine, potrivit surselor EvZ.

Liderul ALDE va susține o declarație de presă la ora 16.


După cum anunța încă de sâmbătă Evenimentul zilei, Coaliția care susține actualul guvern este istorie.

Călin Popescu Tăriceanu a decis să iasă de la guvernare, în urma ultimelor discuții cu premierul Dăncilă, după ce niciuna dintre cerințele ALDE nu a fost îndeplinită de PSD.

Formațiunea condusă de Tăriceanu are în Cabinetul Dăncilă patru miniștri, dintre care unul, cel al Energiei, este extrem de important în acest moment. De altfel, portofoliul Energiei a fost și unul dintre motivele pentru care ALDE a ezitat să părăsească guvernarea mai devreme.

Potrivit surselor Evz, ALDE va susține candidatura lui Mircea Diaconu la președinție, alături de Pro România, partidul condus de Victor Ponta.