Evenimentul Zilei > Politica > Update. Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Ce spune de sprijinul ALDE
Update. Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Ce spune de sprijinul ALDE

Update. Mircea Diaconu și-a anunțat candidatura la prezidențiale. Ce spune de sprijinul ALDE

Actorul Mircea Diaconu, a afirmat, duminică după-amiază, că va candida la alegerile prezidenţiale din acest an ca independent.

UPDATE: Diaconu a mai spus că va accepta sprijinul oricărui partid politic sau al oricărui om care dorește să-i fie alături.

„Intenția mea este de a încerca să candidez la prezidențiale. Azi doar spun că aș încerca pentru că sunt suficient de enervat, de nemulțumit și simț că e nevoie de asta. Faptul că vreau nu înseamnă că și pot. Trebuie să strâng 200.000 de semnături, aporoape imposibil. Fără un sprijin din partea oricui, cetățenilor, asociații de toate felurile. În 2014 am cerut același gen de sprijin care a venit de la cetățeni. Posibil ca din nou acum, cerând sprijinul, să se reactiveze această imensă masă de oameni. Există o formă de solidaritate cetățenească”, a anunțat Mircea Diaconu.

Întrebat dacă ar cere ajutorul Pro România sau ALDE, Mircea Diaconu a răspuns:

„Dacă eu cer un sprijin pentru un vis unde e negocierea? Ce să negociez? Nu există așa ceva. Cu orice grupare sau persoană sunt deshis și fericit dacă ar veni alături de mine. Cer sprijin la toată lumea”

Potrivit legii în vigoare, Mircea Diaconu are nevoie de 200.000 de semnături.

——————————————————————————————————————————

UPDATE – Mircea Diaconu pare să confirme, cel puțin indirect, intrarea în cursa pentru Palatul Cotroceni. La câteva ore de la publicarea materialului pe sursele EvZ, actorul a trimis presei un comunicat care întărește ceea ce aflasem.

Iată ce spune actorul Mircea Diaconu în mesaj:

„E sfârsit de săptămână și simt nevoia să vă mărturisesc ceva.

Tot ce am făcut până acum în viața mea civico-politică, de la Revoluția din Decembrie 1989, de la constituirea Alianței Civice în ’90 și până la candidatura, ca independent, la Parlamentul European, a pornit din convingerea că am datoria, ca orice alt cetățean, de a lua atitudine față de ceea ce se întâmplă. Suntem, cu precădere în ultima vreme, martori ai unui lung șir de nedreptăți care au loc în România.

Așa că aleg, încă o dată, să mă implic. Cum?

Vă povestesc duminică, 25 august, ora 16:00, în cadrul unei conferințe de presă pe care o voi susține pe treptele Ateneului Român, din București”.


Știrea că ALDE va ieși luni de la guvernare s-a răspândit sâmbătă printre pesediștii adunați la congresul de lansare a candidaturii Vioricăi Dăncilă pentru prezidențiale și le-a mai diminuat entuziasmul membrilor PSD.

Sentimentul a fost acut mai ales în rândul miniștrilor PSD, a căror situțtie devine incertă.

Sursele Evz mai spun că liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu va face un pact cu Pro România, formațiune condusă de fostul premier Victor Ponta, și că ar putea renunța la candidatura pentru Palatul Cotroceni.

În plus, mai spun sursele citate, ALDE și Pro România vor sa îl puna candidat pentru prezidențiale pe actorul și fostul europarlamentar Mircea Diaconu.

Reamintim că, în cursul zilei de vineri, a circulat un presupus mesaj intern din ALDE, potrivit căruia secretarul general al formațiunii i-ar fi avertizat pe liderii de organizații cu privire la o eventuală ieșire de la guvernare.

În plus, faptul că înțelegerea ALDE cu formațiunea condusă de Victor Ponta e pe cale de a fi „bătută în cuie” a fost confirmată de mai multe surse din partidul condus de fotul premier Călin Popescu Tăriceanu.

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: