Evenimentul Zilei > International > EVROPEISKA PRAVDA: Întâlnire Zelenski-Pompeo, vineri, la Kiev
EVROPEISKA PRAVDA: Întâlnire Zelenski-Pompeo, vineri, la Kiev

EVROPEISKA PRAVDA: Întâlnire Zelenski-Pompeo, vineri, la Kiev

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, vor avea o întâlnire oficială la Kiev - a confirmat Biroul Preşedintelui Ucrainei, precizând că întâlnirea celor doi va avea loc vineri, la ora 12:00.

Departamentul de Stat al SUA a anunţat de asemenea că Pompeo va sosi la Kiev pe 30 ianuarie, urmând să aibă întâlniri cu ministrul ucrainean de externe, Vadim Pristaiko, și cu ministrul ucrainean al apărării, Andri Zahorodniuk.

În cadrul acestei vizite, Mike Pompeo va sublinia „sprijinul SUA pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei” – precizează Departamentul de Stat. Totodată, secretarul de stat american va participa la o ceremonie de comemorare a ucrainenilor care au murit pe frontul din Donbas şi se va avea întâlniri cu lideri religioși, dar şi cu reprezentanți ai societății civile și ai mediului de afaceri.

De la Kiev, Mike Pompeo va pleca la Minsk, pentru a se întâlni cu președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Secretarul de stat american, care pe 29 ianuarie a aterizat la Londra, va mai efectua vizite în Uzbekistan şi în Kazahstan.