Evghenia Guțul, prietena Rusiei, încă o înfrângere în instanță. Val de cereri, respinse

Evghenia Guțul, prietena Rusiei, încă o înfrângere în instanță. Val de cereri, respinse Evghenia Guţul, başcana Găgăuziei / Sursa foto: Facebook

Evghenia Guțul, bașcana Găgăuziei, l-a dat în judecată pe președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pentru afirmații defăimătoare la adresa ei. Igor Grosu a afirmat că Guțul nu ar fi potrivită pentru a ocupa o funcție în Executiv, pentru că „legea nu permite ca bandiții să facă parte din Guvern”.

Prin urnare, Guțul a depus plângere pe numele lui Igor Grosu ”pentru a-și apăra onoarea și reputația”. Numai că, judecătoarea Angela Ciubotaru de la Judecătoria Chișinău a returnat cererea, pe motiv că aceasta nu respectă toate cerințele legale, fiind trimisă prin poșta electronică și fără semnătura reclamantului. Cererea a fost depusă pe cale civilă la data de 20 mai, potrivit tv8.md.

Igor Grosu

Igor Grosu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Evghenia Guțul, învinsă și de Maia Sandu

Pe 16 mai, Evghenia Guțul a mai suferit o înfrângere în primă instanță în procesul de apărare a onoarei împotriva președintei Maia Sandu. Cererea sa a fost respinsă de judecătoarea Natalia Russu, care a sexplicat că Guțul nu va putea să deschidă repetat procese similare împotriva aceleiași părți, și pe aceeași temă.

Maia Sandu

Sursa foto: Președinta Republicii Moldova Maia Sandu/ Facebook

Reamintim că, pe  8 mai, lidera din Găgăuzia a depus cerere de chemare în judecată împotriva președintei Maia Sandu, pe care a acuzat-o că i-ar fi lezat onoarea, demnitatea și reputația profesională.

Ne puteți urmări și pe Google News
Guțul a scris în cerere că Sandu i-ar fi prejudiciat onoarea și demnitatea, după ce  Maia Sandu a declarat în cadrul conferinței de presă susținute la data de 18 martie, fiind întrebată dacă o va accepta pe bașcană în componența Guvernului, că „o persoană care lucrează pentru o grupare criminală, nu pentru cetățenii UTA Găgăuzia, care face declarații împotriva propriei țări, nu are ce să caute în Guvernul R. Moldova”.

Apropiata Rusiei a considerat că acele afirmații ar fi defăimătoare și a cerut dezmințirea lor și prezentarea scuzelor publice.

Bașcana a amenințat cu desprinderea de Republica Moldova

În luna aprilie, başcana prorusă a regiunii autonome Găgăuzia din Republica Moldova a făcut noi declarații împotriva Republicii Moldova, într-un interviu acordat  agenției ruse de stat Ria Novosti.

Ea a acuzat Moldova că intenționează să se unească cu România. Caz în care, a spus Evghenia Guțul, va solicita desprinderea de Republică. Bașcana a făcut aceste declarații în replică la comentariul premierului român Marcel Ciolacu. Premierul a transmis un mesaj de Ziua Unirii Basarabiei cu România pe care o consideră „o sărbătoare de suflet a românilor de pe ambele maluri ale Prutului (...) în care marcăm actul istoric de la 27 martie 1918, prin care se împlinea voinţa românilor basarabeni de a reveni la patria mamă după un veac de ocupaţie ţaristă”.