Igor Grosu, despre marele obiectiv pe care îl au Republica Moldova și Ucraina

Igor Grosu, despre marele obiectiv pe care îl au Republica Moldova și Ucraina sursa: moldpres.md.

Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, a vorbit despre marele punct comun pe care îl au Republica Moldova și Ucraina. Și care urmărește aderarea la structurile Uniunii Europene. Asta însemnând, bineînțeles, ruperea cât mai mult cu putință de influența nefastă a Rusiei.

Igor Grosu, mesaj pentru Republica Moldova și Ucraina

Politicianul a vorbit în cadrul unei întrevederi cu membrii delegației ucrainene pentru relații interparlamentare din cadrul Radei Supreme, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk,

Șeful Legislativului a menționat că a discutat cu omologii ucraineni și despre situația la zi din regiune și cum Moldova poate ajuta în continuare Ucraina în războiul barbar declanșat de Federația Rusă.

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații - să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca în cel mai scurt să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a opinat speakerul.

Ne puteți urmări și pe Google News
Igor Grosu

Igor Grosu. Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

Grosu a anunțat că în viitorul apropiat, Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni.

„Potrivit datelor oficiale, au fost identificați mai mult de 20 de mii de copii ucraineni răpiți și duși în Rusia. De asemenea, vom participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin. Din prima zi, am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a mai precizat Igor Grosu conform moldpres.md.

Avertisment după lansarea grupării rusofile „Pobeda”

După lansarea grupării politice „Pobeda”, șeful Parlamentului atrăgea atenția că Rusia încearcă să destabilizeze cât mai mult Moldova.

„Este o dovadă pe față că Federația Rusă a pus miza pe grupările criminale organizate. O să aibă în continuare două instrumente pe care o să le folosească ei în Republica Moldova: banii pentru a încerca să corupă alegătorii și propaganda.

Aceștia sunt partenerii lor, reprezentanții grupării criminale organizate care vor promova agenda Federației Ruse și vor încerca să peturbeze parcursul nostru european.

Dar sunt sigur că lor nu o să le reușească pentru că noi nu o să stăm cu mâinile în buzunare, iar instituțiile vor continua să-și facă treaba”, atrăgea atenția Grosu.