Editura Evenimentul si Capital

Evenimentul zilei vă cere părerea! Votăm FAMILIA TRADIȚIONALĂ sau SOȚI de ACELAȘI SEX?

Autor: | | 29 Comentarii | 9021 Vizualizari

Plenul Senatului, care a fost Cameră decizională, a aprobat, marți seara, proiectul de lege privind revizuirea articolului 48 din Constituţia României. Acesta prevede că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat şi o femeie, şi nu între soţi, aşa cum este în prezent. Revizuirea Constituției se face prin referendum, care ar putea avea loc loc la începutul lunii octombrie. Evenimentul Zilei demarează o campanie de informare a opiniei publice și va iniția, în curând, o platformă unde cititorii își pot exprima părerea, oricare ar fi ea, în această chestiune. Vă invităm, deci, să ne scrieți părerea și argumentele care susțin opinia dvs.

După trei ani de când Coaliția pentru familie a început strângerea de semnături pentru modificarea Constituției, în sensul de a înlocui termenul „soți” cu exprimarea „bărbat și femeie”, se intră în linie dreaptă, pentru modificarea definiției familiei. În 26 mai 2016, Coaliția pentru Familie a depus în Parlament listele cu cele 3 milioane de semnături. „Reprezentăm trei milioane de români care doresc ca familia să fie formată din bărbat și femeie. Nu este împotriva a nimic, acest act este doar pentru familia tradițională, care poate aduce pe lume copii.”, a declarat atunci actrița Alina Tomi.

Multe personalități s-au raliat campaniei

Numeroase personalități au declarat încă de la începutul campaniei de strângere de semnături a Coaliției pentru Familie, că susțin demersul. Printre acestea se numără: artista Felicia Filip și soțul ei, Cristian Mihăilescu, George Ogăraru, sportiv, profesorul universitar Gheorghiță Geană, Leon Dănăilă, medic, Mihai Covaliu, sportiv, Vlad Miriță, Tudor Șișu și mulți alții.

Toate bisericile și cultele religioase au susținut proiectul

În ziua de 14 ianuarie 2016, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc o şedinţă de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În urma întrunirii Sinodului, BOR a decis că se va implica în premieră într-o acţiune de anvergură privind strângerea de semnături pentru a specifica faptul că „soţii“ pot fi doar „bărbat şi femeie“. În toți acești ani, Coaliția pentru familie a organizat numeroase activități în sprijinul proiectului, inclusiv Marșul pentru Viață, la care s-au raliat toate celelalte Biserici, dar și alte culte religioase. În Tîrgu Mureș, de exemplu, a fost impresionant modul în care preoți ortodocși, greco-catolici, romano-catolici, dar și pastori au participat împreună la numeroase acțiuni.

„Familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie este singura relație interumană ce asigură mediul propice nașterii, creșterii și educației generațiilor viitoare. Ca instituție fundamentală a societății, ea asigură continuitatea poporului român. Mai mult decât atât, familia este locul în care valorile și tradițiile românești sunt transferate noilor generații, iar tradițiile și valorile românești au, la baza lor, familia întemeiată pe căsătoria între un bărbat și o femeie. Acest rol primordial pe care familia l-a avut de-a lungul istoriei României are nevoie de protecția noastră, a tuturor, în fața tendințelor societății moderne de a-i diminua importanța”, a fost mesajul preluat de la Coaliția pentru familie și transmis enoriașilor. De remarcat că, la toate aceste activități, participarea tinerilor a fost peste așteptări.

DA pentru familie, pentru „bărbat și femeie”

DA PENTRU FAMILIE! Pentru că va începe o campanie isterică pe tema referendumului pentru modificarea Constituției care prevede că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, vreau să precizez din start că eu mă voi duce și voi vota cu Da. Cred că este datoria mea ca tată să ajut la lămurirea pe cale legislativă a unei dileme care va marca generația copiilor noștri. Nu este un gest de bigotism, nici de negare a drepturilor celor care au alte orientări sexuale, ci doar o atitudine publică față de excesele care încep să se insinueze în societate. Nu vreau să comentez mai mult asupra motivațiilor, să vă vorbesc despre Credință și Biserică, pentru că este problema fiecăruia cum se raportează la acest moment. Am zis!”. (Dan Andronic)

Primele imagini din interior noii Catedrale! Altar poleit in aur, fantani arteziene, lifturi de 105.000.000 euro!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI