"Evenimentul zilei" TV. Nini Săpunaru: S-a discutat în partid despre ruperea USL

"Evenimentul zilei" TV. Nini Săpunaru: S-a discutat în partid despre ruperea USL

Ediţia de astăzi i-a avut ca invitaţi pe deputatul PNL Nini Săpunaru şi pe sociologul Barbu Mateescu. În studio s-a aflat şi Horia Tabacu, senior editor al EVZ.

CLICK PE IMAGINEA DE MAI JOS PENTRU A VEDEA EMISIUNEA LIVE DE LA ORA 11:00 Tema emisiunii a fost criza din USL şi constatarea lui Klaus Iohannis că negocierile au eşuat. Puteţi adresa întrebări direct pe evz.ro, în secţiunea comentarii a articolului care va prezenta discuţiile din emisiune, pe adresa de email online@evz.ro şi la telefonul 021.202.2000. LIVE TEXT Ilie Sîrbu a anunțat că PSD are protocol semnat cu UDMR. Domnule Nini Săpunaru de ce se destramă acum USL?

  • Nini Săpunaru: Poate că trebuia să se întâmple mai devreme. De fiecare dată câne erau tensiuni în USL, Ponta spunea tot timpul că Antonescu era candidatul USL la președinție. Când PSD și-a rezolvat o problemă, a uitat de altă problemă. Despre ruperea USL s-a discutat în partid. Părerea mea e că PSD se îndreaptă spre un dezastru. Aprecierile domnului Sârbu sunt răutăți.

Ce ar trebui să facă Antonescu?

  • Nini Săpunaru: Vom vedea la momentul potrivit. Eu am mai văzut majorități făcute peste noapte. Totuși, poporul a crezut în aceste personaje și există chestiuni care s-au rezolvat. 

Barbu Mateescu, care sunt mișcările din sânul electoratului. Cine pierde mai mult din povestea asta?

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Barbu Mateescu: Ambele tabere au ceva de câștigat, PSD nu-și putea permite să aibă un președinte dintr-un alt partid. În acest an vom vedea probabil un Crin Antonescu în formă și trebuie să prindă foarte bine mesajul anti-PSD. 

Au alimentat ambele părți ruptura? Ca jurnalist, crezi că Antonescu este credibil în momentul de față, moment în care își schimbă semnificativ discursul?

  • Horia Tabacu: Intervențiile domnului Sîrbu sunt foarte imprudente. Românii sunt obișnuiți cu o guvernare de familie după experriența Ceaușescu. Victor Ponta vorbește toata ziua, domnul Sârbu iese și el pe televiziuni, Daciana probabil ia și ea cuvântul la Strasbourg. Eu nu cred că Antonescu are niște planuri și cred că acțioenază mai mult la moment. În ochii electoratului larg, el poate face orice, lumea nu contabilizează mișcările lui, cred că mai mult îi preocupă întreținerea pe luna asta.
  • Nini Săpunaru: Conform sondajelor, președintele Antonescu este peste scorul partidului, dar evident că omul din partid cu cele mai multe șanse va fi candidatul partidului. Noi vom merge cu un duo - președinte și premier. Iohannis și Antonescu au o colaborare bună. Domnul Iohannis a dovedit că știe ce trebuie să facă și nu a vrut să intre în politică inițial.

Ce se va întâmpla în perioada următoare cu PNL?

  • Nini Săpunaru: Noi nu ne negăm trecutul și ce am făcut. Alianța a fost creată într-o idee, știam cu cine ne aliem. Noi nu ne despărțim de USL foarte ușor, avem parlamentari, președinți de consilii județene, omaneii din teritoriu trebuie să vadă că asta este singura soluție.

Când intră UDMR la guvernare?

  • Peter Kovacs (intervenție telefonică): UDMR nu intră în orice circumstențe la guvernare, iar conducerea partidului nu crede că este un moment bun pentru a intra la guvernare. Probabil că președintele uniunii va face precizări în legătturăa cu opțiunile pe care le avem. Potrivit sondajelor, marea majoritate a electoratului nostru își dorește UDMR la guvernare. În momentul de față, în divorțul PSD - PNL, nu cred că ar fi o mutare inspirată să intrăm la guvernare. Nu domnul Voiculescu este figura cheie în această ecuație, el are problemele sale în justiție și nu cred că ar dori intrarea UDMR la guvernaer, dar nu decide din acest punct de vedere. 

Mai e loc de o a treia candidatură la prezidențiale în afara PSD și PNL?

  • Barbu Mateescu: Începe să coste mult faptul că opoziția a întârziat multm după europarlamentare trebuie să facă extrem de multe lucruri pentru a face posibilă o a treia candidatură.

”Evenimentul zilei” este difuzată pe B1 TV în fiecare luni, miercuri, joi și vineri, de la orele 11:00. După emisiune puteţi participa la dezbatere pe evz.ro, în secţiunea de comentarii a articolului. CLICK PE COLAJ PENTRU A VEDEA ARHIVA EMISIUNILOR: CITIȚI ȘI

  • "Evenimentul zilei" TV. Dan Andronic despre criza din USL: Ponta vrea să creeze o diferență între ceea ce își doresc liberalii și ce își dorește Crin Antonescu
  • Evenimentul zilei TV. Oana Popescu: Există o singură cale, Ianukovici va trebui să-și dea demisia
  • "Evenimentul zilei" TV. Marian Preda: Pare o poveste bine gândită pentru o plecare ”onorabilă” de la guvernare
  • "Evenimentul zilei" TV. Georgian Pop: Scandalul în care este implicată Mariana Câmpeanu este într-adevăr o problemă gravă
  • "Evenimentul zilei" TV. George Rîpă: Eu cred că vom asista la o ruptură a PNL
  • „Evenimentul zilei” TV. Mihail Neamțu: ”Gena PCR-istă a PSD-ului este atât de accentuată încât ei doresc mereu o poziție dominantă”
  • EVZ TV. Traian Băsescu: Este posibil să depun plângere penală pentru abuz împotriva premierului. Ponta, un om slab, în plasa lui Voiculescu | VIDEO
  • "Evenimentul zilei" TV: DEPUTAT PNL: Tragedia din APUSENI nu a fost aşa mare. Am văzut altele grave. S-a provocat prea mare isterie
  • "Evenimentul zilei" TV: Mircea Marian: Anunțul privind USD a fost o lovitură sub centură pentru Crin Antonescu
  • EVZ TV: Cota unică de 16%, în pericol. "Impozitarea progresivă este un cancer"
  • EVZ TV. Florin Popescu: "De dimineaţa şi până seara, guvernanţii noştri stau în şedinţe televizate. Este o incompetenţă crasă"
  • „Evenimentul zilei” TV. Florin Popescu: „Afară faci pe buldogul, înăuntru ești bișon. Domnul Blaga atât poate”