Evenimentul Zilei > Actualitate > Evenimentul Zilei l-a ajutat pe Florin Piersic să primească cafeneaua care să îi poarte numele
Evenimentul Zilei l-a ajutat pe Florin Piersic să primească cafeneaua care să îi poarte numele

Evenimentul Zilei l-a ajutat pe Florin Piersic să primească cafeneaua care să îi poarte numele

În urmă cu câteva săptămâni, Evenimentul Zilei a scris un articol în care arăta că primarii Clujului, Sorin Apostu (foto stânga - la inaugurarea cinematografului Florin Piersic) și Emil Boc nu și-au ținut cuvântul dat marelui actor. Acum, Emil Boc promite că totul se va rezolva cât de curând.

Într-o emisiune de radio, primarul Clujului, Emil Boc a recunoscut ce a scris EvZ în urmă cu două săptămâni, și anume că lui Florin Piersic i s-a promis că i se va preda spre administrare cafeneaua care funcționează în holul cinematografului ”Florin Piersic”, din centrul Clujului.

"A fost o discuţie publică pe marginea acestui subiect şi ieri am semnat hârtia adresată RADEF Bucureşti, adică Regiei de Administrare Film România, prin care am solicitat predarea în properietate Primăriei municipiului Cluj-Napoca a cinematografului Republica. Asta va însemna că ne vom putea duce la capăt proiectul prin care un actor extraordinar şi un om cu care ne mândrim în ţară, în străinătate, peste tot. Florin Piersic va putea avea şansa unei cafenele culturale sau a unei forme prin care să punem în valoare prestigiul, valoarea artistică şi performanţele lui Florin Piersic pentru clujeni, pentru vizitatori, pentru turişti, pentru toată lumea”, a spus primarul Boc, la postul de radion Napoca FM.

”Toată viața am fost un prost că nu am cerut nimic pentru mine. Dacă ați ce pensie am, vă vine să râdeți. Am vorbit cu Draga Olteanu Matei și cu Victor Hrebenciuc despre problema asta și chiar am râs. Tot timpul am zis să facă să fie bine pentru oameni și tot timpul oamenii mi-au întors spatele! Vă iubesc!”, a spus Florin Piersic pentru EvZ.

Fostul primar Apostu i-a dat cu flit după ce s-a folosit de el

În 2011, fostul primar al Clujului, Sorin Apostu, condamnat și încarcerat pentru fapte de corupție, a vrut să îi facă o surpriză marelui actor, cu ocazia împlinirii vârstei de 75 de ani. La vremea respectivă, Florin Piersic a acceptat propunerea făcută de Apostu, și anume că cel mai mare cinematrograf din Cluj-Napoca să îi poarte numele.

Tot atunci, lui Piersic i s-a propus să preia spațiul liber de la intrarea în cinematograf, unde să înființeze o cafenea. Florin Piersic a acceptat, mai ales că pensia lui este mica în raport cu contribuția adusă filmului românesc. „Noi am vrut să facem o cafenea care să se numească <La Mărgelatu>. Au fost discuții bune la început dar, ulterior, spațiul a fost preluat de alții”, spune Florin Ille, asociat la societatea Piersic SRL, firmă care ar fi trebuit să preia cafeneaua.

După inaugurarea cinematografului, chiar de ziua lui Piersic, pe 27 ianuarie 2011, și după ce toți s-au fotografiat și lăudat pe Facebook alături de maestru, mai marii Clujului au uitat de promisiunea făcută. Spațiul respectiv a fost închiriat de RomâniaFilm SA unei societăți private, unde asociați erau doi clujeni, în relații foarte apropiate cu Apostu.