Evadare ca în filme: Un criminal a fugit din închisoare cu un elicopter deturnat

Evadare ca în filme: Un criminal a fugit din închisoare cu un elicopter deturnat

Un deţinut dintr-o închisoare din vestul Rusiei a evadat, astăzi, folosind un elicopter deturnat. Bărbatul era condamnat pentru 24 de ani de închisoare, pentru crimă.

Deţinutul, Alexei Shestakov, a evadat dintr-o închisoare din regiunea Vologda, scrie Ria Novosti, în jurul orei locale 9.00. Informaţia a fost confirmată de ministrul rus de Interne Valery Gribakin.

Din informaţiile oferite de anchetatori, deţinutul plănuise evadarea cu alţi complici. Dimineaţă, un elicopter a survolat zona şi, în momentul în care s-a apropiat de curtea închisorii, a coborât astfel încât deţinutul să se poată urca pe o scară ataşată de aparatul de zbor. Mai mulţi gardieni au încercat să-l oprească pe Alexei Shestakov, moment în care deţinutul a fost rănit uşor. Cu toate acestea, bărbatul a reuşit să urce la bordul elicopterului.

Presa din Rusia scrie că echipajul elicopterului a fost forţat să participe la evadare. La scurt timp de la incident, poliţia a descoperit elicopterul şi echipajul, în stare de siguranţă, însă, fără urme ale deţinului evadat şi a complicilor acestuia. Poliţia a mai aflat că elicopterul, ce aparţine unei companii mici, a fost închiriat de un om de afaceri local, o mai veche cunoştinţă a deţinutului. Anchetatorii l-au audiat pe cel al cărui nume apare pe contrat. Bărbatul a precizat că, în luna martie, a fost contactat de deţinutul Alexei Shestakov, care l-a rugat să organizeze "o delegaţie care să vină în vizită la el la bordul unui elicopter". Omul de afaceri a spus că nu a înţeles foarte bine rugămintea lui Shestakov, dar a închiriat, totuşi, aparatul de zbor.

Ne puteți urmări și pe Google News

În acest moment, autorităţile din vestul Rusiei sunt în alertă pentru a prinde deţinutul evadat.