Evenimentul Zilei > Actualitate > Evacuare de urgenţă a sute de persoane din Complexul Therme. S-a declanșat alarma de incendiu
Evacuare de urgenţă a sute de persoane din Complexul Therme. S-a declanșat alarma de incendiu

Evacuare de urgenţă a sute de persoane din Complexul Therme. S-a declanșat alarma de incendiu

Sute de persoane au fost evacuate de urgenţă din Complexul Therme, după ce un echipament s-a supraîncălzit

Duminică, în jurul ore prânzului, când complexul a funcţionat la capacitate maximă, alarma de incendiu de la Therme Bucureşti a fost activată.

Foarte organizat, oamenii au evacuat clădirea în cinci minute şi au rămas în parcare, după ce personalul le transmis că a izbucnit un incendiu la subsol. „Mirosea puternic a ars”, a povestit o persoană care se afla în interiorul complexului.

Reprezentanţii Therme au transmis ce s-a întâmplat pe pagina de Facebook a complexului.

„Astăzi, 13 iunie 2021, în jurul orei 17:20, un echipament auxiliar din spaţiul tehnic al Therme Bucureşti a semnalat o supraîncălzire, incidentul minor neafectând niciun client prezent în Therme la acel moment”, se arată în mesajul postat pe Facebook.

Protocol de siguranță eficient

Conform comunicatului Therme, pentru siguranţa si confortul clienţilor şi angajaţilor Therme Bucureşti, s-a decis, ca măsură preventivă, întreruperea activităţii pentru restul zilei. Acest lucru este prevăzut în protocolul de siguranţă și s-a acționat conform acestuia.

„Vizitatorii prezenţi în complex, în acel moment, au fost îndrumaţi, în mod organizat, către ieşirea din complex.”

„Pentru disconfortul creat, toţi cei prezenţi la momentul menţionat în complexul de relaxare şi wellness vor primi vouchere de acces pentru a reveni la o data ulterioară. În acest moment defecţiunea echipamentului a fost deja remediată, urmând ca întregul complex să îşi reia activitatea normală începând din 14 iunie.”

După închiderea în luna martie a anului trecut, din cauza restricţiilor legate de pandemia COVID, Therme Bucureşti s-a redeschis pe 7 iunie. Therme Bucureşti este cel mai mare Therme din Europa având o suprafaţă totală indoor de peste 34000 mp. Beneficiază şi de o capacitate de 4.000 de persoane simultan indoor. Centrul găzduieşte cea mai mare grădină botanică din România, cu peste 880.000 plante