Evenimentul Zilei > Actualitate > Eurovision 2019. Cele mai mari scandaluri care n-au fost văzute la TV. Fanii concursului sunt indignaţi
Eurovision 2019. Cele mai mari scandaluri care n-au fost văzute la TV. Fanii concursului sunt indignaţi

Eurovision 2019. Cele mai mari scandaluri care n-au fost văzute la TV. Fanii concursului sunt indignaţi

Finala Eurovision 2019 s-a încheiat, marele câștigător fiind reprezentantul Olandei, Duncan Laurence. Celebrul concurs european nu a fost ocolit de controverse, în timpul finalei de la Tel Aviv.

Graham Norton, artistul care a reprezentat Islanda, a declarat înaintea concursului că piesa sa va fi foarte diferită față de ce s-a putut vedea sâmbătă seară.

Artistul a cântat înconjurat de foc, în timp ce o cușcă se afla în centrul scenei și toți membrii trupei erau îmbrăcați cu haine care aminteau de practicile BDSM.

Și Belarus s-a aflat în centrul unei controverse, votul țării nefiind luat în cosiderare la sfârșitul show-ului, deoarcere oficialii juriului au încălcat regulile Eurovision.

Votul juriului din Belarus nu a fost luat în considerare, după ce membrii juriului din Belarus au dezvăluit pentru o publicație ce artist au votat in semi-finale, potrivit Daily Star.

Biroul de presă a Eurovision a confirmat informația: „Votarea juriului din Belarus a fost făcută publică într-un inteviu iar acest lucru contravine regulilor Eurovision Song Contest”.

Apariția mult așteptată a Madonei la Eurovision a atras un răspuns mixt din partea spectatorilor, după ce doi dansatori ai artistei au apărut braț la braț având pe spate steagurile Israelului și Palestinei.

Înaintea show-ului, Madonna a respins apelurile activiștilor de a-și anula apariția la Tel Aviv.

Organizatorii au declarat că includerea steagurilor israeliene și palestiniene în spectol nu a fost aprobată în prealabil.