Evenimentul Zilei > International > Europarlamentarul Terheș: „Dincolo de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, mai este o problema”
Europarlamentarul Terheș: „Dincolo de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, mai este o problema”

Europarlamentarul Terheș: „Dincolo de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, mai este o problema”

Europarlamentarul Chris Terheș a rostit un discurs dur, astăzi, în Parlamentul European, legat de campania de vaccinare din UE și contractele încheiate pentru serurile respective.

Europarlamentarul Chris Terheș a vorbit în plenul Parlamentului European despre campania de vaccinare la nivelul UE. Politicianul român a adus în discuție prețul contractelor, clauzele și responsabilitatea pentru eventualele efecte secundare.

Discursul rostit de Chris Terheș în plenul Parlamentului European

„Dragi colegi,
Am auzit aici, în acest Plen, spunându-ni-se acum că aceste contracte pe vaccinuri sunt clasificate pentru a proteja interesele firmelor.
Va întreb, însă, dar interesele și drepturile cetetatenilor Uniunii Europene cine le protejează?
Cetățenii UE au dreptul să cunoască prețul acestor vaccinuri și, mai ales, clauzele contractuale cu privire la cine e responsabil de efectele secundare adverse ale acestor vaccinuri.
Când s-a discutat despre Certificatul Verde Digital, comisarul Reynders Didier a spus în acest Plen, și citez: «până în acest moment nu se cunosc complet efectele vaccinurilor».

Este corect atunci că birocrații sau politicienii europeni să expună cetățenii europeni la riscuri și efecte negative ale vaccinurilor care nu se cunosc încă complet?
Dar cetățenii să nu știe cine răspunde efectiv în cazul în care există asemenea efecte secundare adverse?
Firma Pfizer, bunăoară, și-a modificat prospectul și a recunoscut că vaccinul sau poate produce miocardită și pericardită mai ales în rândul tinerilor.

„Țări cu cea mai mare rată de vaccinare că au și cea mai mare rată de infectare din lume”

Țări cu cea mai mare rată de vaccinare că au și cea mai mare rată de infectare din lume. Este nedrept, de aceea, a condiționa, prin Certificatul Verde Digital, cetățenii Uniunii Europene să-și exercite drepturile pe baza injectării cu un astfel de produs medical a cărui efecte secundare încă nu se cunosc complet.
Dincolo de lipsa transparenței cu privire la aceste vaccinuri, mai este o problema.
Luni de zile s-a spus public că aceste vaccinuri sunt singură soluție la stoparea pandemiei coronavirus.
Vedem, însă, țări cu cea mai mare rată de vaccinare că au și cea mai mare rată de infectare din lume, ceea ce contrazice toată retorică care ni s-a spus de luni de zile.

UE a ajuns azi dintr-un spațiu al libertății, unde drepturile fundamentale ale oricărei persoane sunt respectate și protejate, într-un lagăr, unde exercitarea unor drepturi fundamentale ține de obținerea unui certificat verde.
Acest certificat e eliberat pe baza primirii acestui vaccin, care nu oprește persoană vaccinată să se îmbolnăvească și nici să răspândească boală, sau pe baza unui test RT-PCR, care da erori foarte mari.
Nu e prima dată în istorie când Europa și lumea a fost într-o pandemie. Este prima dată, însă, când se condiționează exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale de produse medicale care nu opresc răspândirea virusului ce a generat această pandemie.

„Aveți obligația să respectați și să protejați drepturile tuturor”

Vă solicit să nu pierdeți din vedere că Europa a fost gândită că un spațiu al libertății, de aceea aveți obligația să RESPECTAȚI și să PROTEJAȚI drepturile tuturor, și să nu creați o Europa în care oamenii sunt discriminați sau segregati în funcție de primirea sau nu a unui vaccin a cărui efecte încă nu se cunosc complet.
Mulțumesc!”

Europarlamentarul PNȚCD Cristian Terhes a votat împotriva introducerii Certificatului Verde Digital, arătând în multiple poziții publice și discursuri în Plenul Parlamentului European că introducerea acestuia va încalcă drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor UE”, se precizează pe pagina de Facebook a europarlamentarului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: