Europa cu gust de vacanță. Cele mai frumoase locuri de vizitat pentru turiști în 2024

Europa cu gust de vacanță. Cele mai frumoase locuri de vizitat pentru turiști în 2024

Turiștii interesați să descopere lumea au la dispoziție o mulțime de destinații unice. În sezonul cald, locurile de pe litoral au cea mai mare popularitate. Totuși, există anumite zone unice din Europa de care merită să profiți. Unele lacuri și frumuseți naturale îți pot oferi o experiență de neuitat.

O briză ușoară agită frunzele de palmier ale umbrelei noastre de soare, în timp ce sorbim Orangina și privim apa. Cafeneaua de pe plajă ne încântă cu gustul excepțional. Acea întindere albastră strălucitoare nu este Mediterana. Ne aflăm în zonele cu cele mai frumoase lacuri din Europa.

Europa cu gust de vacanță

Ne aflăm la poalele Alpilor francezi, iar cea mai apropiată linie de coastă este la peste 250 de mile distanță. Annecy este un oraș medieval absurd de frumos din Europa. Acesta este situat pe malul unui frumos lac alpin cu același nume, la o oră de Geneva. Este cunoscut drept „Veneția Alpilor" datorită rețelei de canale care traversează La Vieille Ville (orașul vechi). La fel ca adevărata Veneția, străzile înguste pietruite și podurile decorate cu flori din Annecy pot fi invadate de turiști în timpul verii.

Dar Annecy are un as în mânecă - o rețea fantastică de autobuze locale fiabile, gratuite în iulie și august. Aceasta transportă turiștii și localnicii în jurul perimetrului lacului și până în munții din jur. Există, de asemenea, o pistă pentru biciclete care urmează malul lacului, dacă preferați să explorați pe cont propriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lacul Annecy - Franța

Pe măsură ce ocolim lacul, aruncăm o privire ispititoare asupra apei turcoaz și a vilelor și hotelurilor de vis de pe malul apei Cu o lungime de nouă mile și o lățime de două mile, Annecy este al treilea cel mai mare lac din Franța. Așa că nu este greu să scăpăm de aglomerație. În fiecare dimineață împachetăm prosoape de plajă și un picnic, mergem pe jos de la apartamentul nostru închiriat în orașul vechi până la stația de autobuz. Urcăm în orice autobuz local care este gata să plece primul. Pe măsură ce ocolim lacul, aruncăm o privire atrăgătoare asupra apei turcoaz și a vilelor și hotelurilor de vis de pe malul apei, cu pontoane și plaje private.

Europa

Un golf liniștit la Talloires, pe lacul Annecy. Sursă foto: Arhivă

Coborâți la orice oprire care vă face plăcere, spre exemplu la Menthon St Bernard, cu castelul său. Despre acesta se spune că ar fi inspirat castelul Frumoasa Adormită al lui Walt Disney. Vă puteți bucura și de romanticul Veyrier-du-Lac, cu drumețiile sale spre vârful Mont Veyrier și priveliștile spre Mont Blanc. Dacă vreți ceva mai liniștit, puteți alege Doussard, cu rezervația sa naturală și o mână de campinguri pentru familii.

Există o duzină de plaje publice în jurul lacului. Plaja Saint-Jorioz are terenuri de volei pe plajă și piscină pentru copii. Zona animată Marquisats este ușor accesibilă pe jos din orașul Annecy. Favorita este „plage municipale" de la Talloires, unde poți petrece ziua făcând plajă pe iarbă, jucând pétanque, înotând în lac.

Lacul Bracciano-Italia

Este plin de destinații uimitoare în Europa. Este nevoie de puțin peste o oră pentru a ajunge la Lago di Bracciano cu trenul din centrul Romei. Totuși, este o lume departe de mulțimea de turiști și de traficul neîntrerupt din capitala italiană.

Europa

Lacul Bracciano, lângă Roma. Sursă foto: Arhivă

 

Este plin de viață în lunile de vară, dar niciodată la fel de haotic ca alternativele mai strălucitoare de pe coastă. Dacă vă plictisiți să faceți plajă, există o mulțime de opțiuni de drumeții și ciclism pentru a vă distra în zona rurală din apropiere. Toate acestea îl fac un refugiu de vară perfect pentru turiști curioși.

Format din camera de magmă prăbușită a unui vulcan, acest lac este înconjurat de păduri, plantații de măslini, ruine romane antice și trei orășele pitorești: Trevignano Romano, Anguillara Sabazia și Bracciano. În aceste locuri, bastioanele impunătoare ale Castelului Orsini-Odescalchi se profilează deasupra apelor.

Castelul Orsini-Odescalchi

Castelul din secolul al XV-lea este unul dintre cele mai mari și mai bine conservate din Italia. Acesta se mândrește cu o colecție extinsă de artă renascentistă și artefacte istorice. Cu toate acestea, adevărata sa atracție este priveliștea panoramică din turnurile sale. Bracciano întruchipează ritmul liniștit și farmecul relaxat pe care călătorii se așteaptă să le găsească într-o vacanță de vară în Italia.

Oricine are poftă de mâncare se va simți bine satisfăcut în Bracciano, deoarece, datorită apropierii sale de Toscana și Umbria. Regiunea este o răscruce culinară și, deși mâncărurile au cu siguranță un accent roman, există puternice inflexiuni apenine. Dar oricât de bune ar fi brânza Caciofiore și porchetta friptă, nicio excursie la Bracciano nu ar fi completă fără a încerca un cartoccio di latterini fritti. Acesta este un cornet de hârtie umplut cu scoici prăjite, proaspete din lac.

Castelul Orsini-Odescalchi, Bracciano. Sursă foto: Arhivă

Dacă doriți să explorați, Trevignano Romano este la o scurtă călătorie cu autobuzul de Bracciano, pe malul nordic al lacului. Există o mulțime de restaurante și baruri așezate printre străzile sinuoase și pietruite ale centro storico sau punctate de-a lungul promenadei de pe malul apei. Orașul are o plajă cu steag albastru. Dacă aveți nevoie de puțină mișcare, există o potecă spre ruinele de la Rocca dei Vico, pentru mai multe priveliști uluitoare.

Regiunea lacurilor Mecklenburg, nordul Germaniei

Mecklenburg este „ținutul celor o mie de lacuri" din Germania. Sursă foto: Arhivă

Mecklenburgische Seenplatte din Germania se află la mai puțin de două ore de mers cu trenul la nord de Berlin. Este o regiune în mare parte necunoscută pentru cei care nu sunt localnici. Este adevărat că peisajul nu este la fel de spectaculos ca Bavaria muntoasă, dar este o evadare idilică din marele oraș. Te poți bucura de peste 600 de lacuri interconectate. Porecla sa, „tărâmul celor o mie de lacuri", este doar o ușoară exagerare, și are orașe fermecătoare și relaxate, conace și parcuri naturale.

Există mai multe locuri frumoase: Mirow, Neustrelitz, Plau am See. Toate sunt ușor accesibile cu o rețea de trenuri și autobuze. Waren an der Müritz este unul dintre preferatele oamenilor. Oraș destul de animat, situat pe malul nordic al Müritz, cel mai mare lac din țară, are un oraș vechi pitoresc. Acesta este presărat cu arhitectură medievală și o serie de cafenele și restaurante, inclusiv Fischerhof Waren, unde puteți mânca captura zilnică. De asemenea, orașul găzduiește Mürizeum, un acvariu de apă dulce pentru specii de pești indigeni.

O splendoare a naturii

Vulturul cu coadă albă poate fi văzut pe lacul Müritz. Sursă foto: Arhivă

Parcul are păduri de fag și mlaștini protejate, precum și peste 100 de lacuri proprii. De asemenea, există kilometri de trasee de mers pe jos și piste de biciclete bine întreținute, inclusiv una care înconjoară întregul lac Müritz. Deoarece parcul este, de asemenea, un important loc de reproducere pentru păsări pe cale de dispariție, este posibil să observați vulturi cu coadă albă, vulturi pescar și cocori, precum și căprioare roșii, berze negre și alte animale locale. Există și câțiva urși salvați, deși aceștia nu umblă liberi, ci pot fi găsiți în Parcul Urșilor Müritz, cel mai mare sanctuar de acest fel din Europa de Vest.

Waren, și regiunea lacurilor în general, are câteva locuri frumoase și interesante de cazare, de la case de oaspeți și campinguri la prețuri accesibile până la bărci-casă, conform The Guardian .